Η Τερέζα Μέι ενθαρρύνει την τοποθέτηση εκπροσώπων των εργαζομένων στα διοικητικά συμβούλια των επιχειρήσεων. «Δεν μιλάμε για υποχρέωση των επιχειρήσεων, ούτε για άμεσο διορισμό εκπροσώπων των εργαζομένων ή συνδικαλιστών στα συμβούλια», διευκρίνισε τη Δευτέρα μιλώντας σε ετήσια συνδιάσκεψη του BBC η βρετανίδα πρωθυπουργός.
Η Μέι εξήγησε ότι υπάρχουν «άλλοι δρόμοι» εκπροσώπησης των εργαζομένων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις υπάρχουσες δομές των εταιρικών διοικητικών συμβουλίων. «Το ζήτημα είναι να βρούμε το πιο λειτουργικό μοντέλο», τόνισε.
Τον περασμένο Ιούλιο, προτού ακόμη αναλάβει την ηγεσία του βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος, η Τερέζα Μέι είχε υποσχεθεί να αναδιαρθρώσει το σύστημα εταιρικής διακυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό, όπως διευκρίνισε τον περασμένο μήνα σε συνδιάσκεψη του κόμματός της, σχεδιάζει ένα σχήμα στο οποίο «θα εκπροσωπούνται στα συμβούλια των επιχειρήσεων εκπρόσωποι όχι μόνο των καταναλωτών αλλά και των εργαζομένων».
Τη Δευτέρα ενώπιον Βρετανών επιχειρηματιών η πρωθυπουργός εξήγγειλε επίσης την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την επιστημονική έρευνα κατά 2 δισ. στερλίνες ετησίως έως το έτος 2020.