ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Ανω-κάτω έκανε τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα την Τρίτη.

Αποδράσεις…
  • Ανω-κάτω έκανε τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα την Τρίτη. Παρότι το ξενοδοχείο «Hilton» βρισκόταν εκτός της ζώνης των αποκλεισμένων δρόμων, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναγκάστηκε να «δραπετεύσει» δύο φορές από το πάρκινγκ ώστε να μεταβεί τάχιστα στη διακεκαυμένη ζώνη των επαφών.
  • Την πρώτη φορά για να συναντήσει τον αμερικανό ομόλογό του Τζακ Λιου, το μεσημέρι της Τρίτης, και τη δεύτερη για το επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, το βράδυ της ίδιας ημέρας.
…και πνευματικότητα
  • Οι δημοσιογράφοι, που γνώριζαν την ατζέντα, τον ρώτησαν την Τρίτη το πρωί αν θα καθίσει για φαγητό το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο και εισέπραξαν μια απάντηση από θέση… ηθικού πλεονεκτήματος (moral highground)!
  • «Εμείς οι αριστεροί τρώμε άλλη τροφή» είπε ο κ. Τσακαλώτος, εννοώντας πιθανόν πνευματική (!) και αφήνοντας άναυδους τους ταλαίπωρους συντάκτες που ξημεροβραδιάζονται στους καναπέδες στο λόμπι του «Hilton» αναμένοντας τους υπουργούς.
  • Η ειρωνεία της ιστορίας είναι ότι έπειτα από απαίτηση του κ. Τσακαλώτου δεν στήθηκε αίθουσα Τύπου στο «Hilton», όπως είχαν προτείνει από το 2015 οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου…
Πιέσεις
  • Το «κούρεμα» των οφειλών της τάξης του 50% του Μαρινόπουλου προς τους προμηθευτές, ως απόρροια της συμφωνίας εξυγίανσης του λιανεμπορικού ομίλου, έχει δημιουργήσει αφόρητες πιέσεις στα τμήματα πωλήσεων, κυρίως των μεγάλων προμηθευτών του ομίλου.
  • Οι διοικήσεις των προμηθευτών που συναίνεσαν στο κούρεμα, ώστε να μη χάσουν και το υπόλοιπο 50% των οφειλών, έχουν δώσει σαφή εντολή στα τμήματα πωλήσεων το 2017 ο αρχικός προϋπολογισμός των εσόδων να αυξηθεί τόσο ώστε να καλυφθεί και η ζημιά του Μαρινόπουλου. Δύσκολη εξίσωση…
Προσφορά
  • Μπορεί τα έσοδα να προέρχονται από τον τζόγο, αλλά πιάνουν τόπο. Ο ΟΠΑΠ θα χρηματοδοτήσει με άλλα 3,3 εκατ. ευρώ την ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».
  • Με εντολή του διευθύνοντος συμβούλου του οργανισμού Ντάμιαν Κόουπ ο οργανισμός μετέτρεψε σε οικονομική ενίσχυση την εικονική προσφορά 217.000 αθλητών που συμμετείχαν στον 34ο Μαραθώνιο της Αθήνας, πιστοποιώντας τη στροφή του σε στοχευμένες δράσεις κοινωνικής ευθύνης με επίκεντρο τα παιδιά και την υγεία.
  • Ως σήμερα, ο ΟΠΑΠ έχει παραδώσει οκτώ νοσηλευτικές μονάδες, συνολικής έκτασης 5.330 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 191 κλινών, αλλάζοντας πλήρως την εικόνα των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων. Ευχόμαστε ακόμη περισσότερα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.