Την απαλλαγή του Α. Γεωργίου προτείνει ο εισαγγελέας

Ανύπαρκτες ποινικές ευθύνες για τον πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας κ. Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για διόγκωση του ελλείμματος το 2009 προκειμένου να εισαχθεί η χώρα σε καθεστώς μνημονίων, διαβλέπει ο εισαγγελέας Εφετών κ. Ιωάννης Κούτρας.

Ανύπαρκτες ποινικές ευθύνες για τον πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας κ. Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για διόγκωση του ελλείμματος το 2009 προκειμένου να εισαχθεί η χώρα σε καθεστώς μνημονίων, διαβλέπει ο εισαγγελέας Εφετών κ. Ιωάννης Κούτρας. Ο εισαγγελικός λειτουργός, εξετάζοντας τις ευθύνες Γεωργίου ως προς το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών να μη συσταθεί κατηγορία σε βάρος του.

Η δικογραφία είχε επιστρέψει στα χέρια του κ. Κούτρα, ύστερα από αναίρεση που είχε ασκήσει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, κάνοντας εν μέρει δεκτή την αναίρεσητης εισαγγελέως του ανώτατου δικαστηρίου κυρίας Ξένης Δημητρίου.

Η νέα κρίση από το Συμβούλιο Εφετών αναμένεται με ενδιαφέρον για μια υπόθεση που έχει λάβει σαφείς πολιτικές διαστάσεις, και με δεδομένο ότι ο κ. Γεωργίου έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.