Η ατζέντα της επιστήμης

Αύριο στις 19.39, στο πλαίσιο του κύκλου «Σύγχρονη σκέψη», το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος φιλοξενεί τον κορυφαίο γάλλο επιστήμονα Ανρί Ατλάν,

21 Νοεμβρίου


Επιστήμη, ψέματα και Ατλάν


AUDITORIUM ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ, ΣΙΝΑ 31, ΑΘΗΝΑ
Αύριο στις 19.39, στο πλαίσιο του κύκλου «Σύγχρονη σκέψη», το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος φιλοξενεί τον κορυφαίο γάλλο επιστήμονα Ανρί Ατλάν, βιολόγο γιατρό, ερευνητή κυτταρικής βιολογίας και ανοσολογίας και πρωτοπόρο των θεωριών της πολυπλοκότητας και της αυτο-οργάνωσης του έμβιου όντος. Ο Ανρί Ατλάν μάς προσκαλεί στην ομιλία του, με τίτλο «Πληροφορία και επικοινωνία – Η μολυσμένη επιστήμη», να μοιραστούμε τις σκέψεις του και την οργή του αναφορικά με τον τρόπο διάδοσης της επιστήμης την εποχή της γενικευμένης επικοινωνίας ή, όπως αναφέρει, της «βιομηχανίας του ψέματος». Θα τον προλογίσει ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Λεπτομέρειες στο www.ifa.gr.
25-26 Νοεμβρίου


EDUROBOTICS 2016 στην Τεχνόπολη


ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ (ΑΕΡΙΟΦΥΛΑΚΙΟ 2), ΠΕΙΡΑΙΩΣ 100, ΓΚΑΖΙ, ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ


Την Παρασκευή, από τις 10.00 έως τις 17.00, θα λάβει χώρα στην Τεχνόπολη το διεθνές συνέδριο EDUROBOTICS 2016, που βασίζεται στις παιδαγωγικές θεωρίες του κονστρουκτιβισμού και κονστρουξιονισμού (Piaget, Papert) και εφέτος εστιάζει στην Εκπαιδευτική Ρομποτική της Εποχής Makers. Με άλλα λόγια, συνδυάζει τα εκπαιδευτικά ρομπότ με την τρισδιάστατη εκτύπωση εξαρτημάτων. Περισσότερα (αγγλιστί) στο www.innovathens.gr. Την επόμενη ημέρα, το Σάββατο και τις ίδιες ώρες θα λάβει χώρα σχετικό συνέδριο και έκθεση εκπαιδευτικής ρομποτικής, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματoς ROBOESL –στο οποίο όμως απαιτείται προεγγραφή στο http://edumotiva.eu.

Φεβρουάριος – Οκτώβριος 2017


Διαγωνισμός εφαρμογών Tizen για $10.000


incentive.tizenstore.com
Η Samsung ανακοίνωσε την έναρξη του Προγράμματος Κινήτρων για ανάπτυξη εφαρμογών στο περιβάλλον Tizen mobile. Οι προγραμματιστές καλούνται να υποβάλουν τις εφαρμογές τους και να διεκδικήσουν $10.000 ή περισσότερα. Το νέο πρόγραμμα θα διαρκέσει από τον Φεβρουάριο ως τον Οκτώβριο 2017 και μπορούν να υποβάλουν αίτηση προγραμματιστές με εφαρμογές Tizen για gaming, social, lifestyle κ.ά. Κάθε μήνα, κάθε μία από τις 100 κορυφαίες εγκατεστημένες εφαρμογές από το Tizen store και με προεγγεγραμμένη συμμετοχή στο Πρόγραμμα Κινήτρων θα κερδίζει $10.000. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το incentive.tizenstore.com.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.