Ελληνική ταινία
«Το έτερον ήμισυ»
Star, 23.15
Ποια είναι η αληθινή ιστορία του Αδάμ και της Εύας; Τι ρόλο έπαιξε η Τούλα στη δημιουργία του κόσμου; Είναι αλήθεια ότι ο Θεός μάς έπλασε σε σετάκια των δύο τεμαχίων; Μέχρι πού μπορούμε να φθάσουμε για να βρούμε το μισό που μας λείπει; Ο Φαίδων και η Βίκυ δεν αναρωτήθηκαν ποτέ για όλα αυτά. Πετυχημένοι θεραπευτές γάμου και σύζυγοι, δίδασκαν πάντα, με ακλόνητη σιγουριά, ότι το ταίρι σου το φτιάχνεις, δεν το βρίσκεις. (2011, 84′)


Ξένες ταινίες
«Μεθυσμένο ημερολόγιο»
(Rum Diary)
Alpha, 23.15
Εν μέρει αυτοβιογραφικό, το «Μεθυσμένο ημερολόγιο» γράφτηκε το 1959 όταν ο Χάντερ Τόμπσον εργαζόταν στην εφημερίδα «Σαν Χουάν» στο Πουέρτο Ρίκο, όπου λαμβάνει χώρα και η ταινία του Μπρους Ρόμπινσον με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ στον ρόλο του δημοσιογράφου Πολ Κεμπ, alter ego φυσικά του ίδιου του Τόμπσον. Χωρίς ποτέ να γίνεται νοσταλγικό ή επίπλαστο, το φιλμ αποτελεί διασκεδαστική, σχεδόν μεθυστική εμπειρία, με τον Ντεπ σε συγκρατημένο παίξιμο, πλαισιωμένο από ένα όμορφο καστ. (ΗΠΑ, 2011, 120′)
«Οχι μόνο φίλοι»
(Friends with benefits)
Mega, 23.40
Ο ταλαντούχος Ντίλαν είναι έτοιμος να αφήσει τη χαλαρή ζωή του Λος Αντζελες για τη Νέα Υόρκη. Η ευκαιρία ζωής που του παρουσιάζεται προσφέρεται διά χειρός Τζέιμι, δουλειά της οποίας είναι το σκάουτινγκ με σκοπό τη στελέχωση των κορυφαίων εταιρειών της αγοράς. Οι δύο νέοι, κυνικοί στη δουλειά, αλλά απογοητευμένοι από τα αδιέξοδα της ερωτικής τους ζωής, γίνονται γρήγορα φίλοι και εξελίσσονται σε σεξουαλικοί φίλοι, κάνοντας σεξ χωρίς περιττές συναισθηματικές δεσμεύσεις που μπορούν να καταστρέψουν τη φιλία τους. Ασχετα όμως με τα αμοιβαίως συμφωνηθέντα, ο άτιμος ο έρωτας τρυπώνει παντού… (ΗΠΑ, 2011, 108′)

HeliosPlus