Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε τα ξημερώματα στα γραφεία εταιρείας του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από την έκρηξη, προκλήθηκαν ζημιές στη γυάλινη είσοδο και στον προθάλαμο της εισόδου του κτιρίου, όπου στεγάζονται τα γραφεία. Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις διαπιστώθηκε, ότι η έκρηξη οφειλόταν στην πυροδότηση αυτοσχέδιας βόμβας εκρηκτικής ύλης υψηλής ισχύος.

Σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις από το αστυνομικό τμήμα Λεμεσού.

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, επιτετραμένος της FIFA και για τα διοικητικά της ελληνικής ομοσπονδίας, έγραψε σχετικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Όταν κάνεις τομές… ενίοτε θα πρέπει να πληρώνεις και το τίμημα. Όταν κάνεις τομές… ξαφνικά ο δρόμος γίνεται μοναχικός. Συνεχίζουμε. Η εβδομάδα τελειώνει καλά. Καλημέρα σας φίλες και φίλοι… Εύχομαι μία ασφαλισμένη Πέμπτη.»

Στο πλευρό του Κουτσοκούμνη η ομοσπονδία της Κύπρου

Ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στα γραφεία εταιρείας του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), Κωστάκη Κουτσοκούμνη, που είναι και υπεύθυνος της FIFA για την Ελλάδα, εξέδωσε η ΚΟΠ.

Στην ανακοίνωσή της η ΚΟΠ υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι «τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες πλήττουν το σύνολο της οικογένειας του ποδοσφαίρου, σε μια κρίσιμη περίοδο, όπου οι προσπάθειες για εξυγίανση του ποδοσφαίρου μας είναι συνεχείς».

Παράλληλα, η ΚΟΠ εκφράζει τη συμπαράστασή της στον πρόεδρό της και καλεί την αστυνομία να εξιχνιάσει όσο το δυνατόν συντομότερα την υπόθεση, προκειμένου οι ένοχοι να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η ανακοίνωση της ΚΟΠ έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ, ο Γενικός Διευθυντής και το προσωπικό καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο και εκφράζουν λύπη και αποτροπιασμό για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα Γραφεία εταιρείας στη Λεμεσό, ιδιοκτησίας του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες, από όπου και αν προέρχονται βάζουν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και πλήττουν το σύνολο της οικογένειας του ποδοσφαίρου αλλά και της ίδιας της κοινωνίας, σε μια κρίσιμη περίοδο, όπου οι προσπάθειες για εξυγίανση του ποδοσφαίρου μας είναι συνεχείς.

Η ΚΟΠ εκφράζει τη συμπάθεια και τη συμπαράσταση της προς τον Πρόεδρό της και καλεί την Αστυνομία να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό στην εξιχνίαση της υπόθεσης οδηγώντας τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης».