Σαν σήμερα πριν από δέκα χρόνια πέθανε ο Φέρεντς Πούσκας. Ο «Καλπάζων Συνταγματάρχης», γεννημένος 1 Απριλίου 1927, κυριάρχησε στη δεκαετία του ’50 και του ’60 και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία . Ήταν 79 ετών και ζούσε σε έναν οίκο ευγηρίας στη Βουδαπέστη.

Προπονητής του Παναθηναικού από το 1970- έως το 1974, συνέδεσε το όνομά του με την παρουσία των «πρασίνων» στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Wembley απέναντι στον Αγιαξ.

Επαιξε μόνο σε δύο ομάδες, στη Χόνβεντ και τη Ρεάλ Μαδρίτης, κερδίζοντας 6 τίτλους πρωταθλήματος στην Ουγγαρία, 5 στην Ισπανία (4 φορές πρώτος σκόρερ), το Κύπελλο Ισπανίας, τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών και ένα Διηπειρωτικό με την Ρεάλ. Επίσης οδήγησε την Ουγγαρία στο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο το 1952.

Σε ηλικία 21 ετών έκανε το ντεμπούτο του στην εθνική. Η μεγάλη Ουγγαρία του Πούσκας (84 γκολ σε 85 παιχνίδια) ταπείνωσε την Αγγλία με 6-3 και 7-1, στις πιο ιστορικές ταπεινώσεις για τους Βρετανούς.

Μετά την εισβολή στην Ουγγαρία το 1956, ο Πούσκας μετακόμισε στην Ισπανία, ήταν πολιτογραφημένος Ισπανός και αγωνίστηκε με την Ισπανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1962.