Στην Αθήνα διοργανώνεται το ετήσιο συνέδριο του Israel Association of Travel Agencies and Consultants (ITTAA), με τη συμμετοχή πλέον των350 tour operators, travel agents και επαγγελματιών του τουρισμού.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη ετήσια εκδήλωση του ΙΤΤΑΑ και της τουριστικής αγοράς του Ισραήλ, η οποία πραγματοποιείται 22 έως 24 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας (FEDHATTA). Στόχος της FEDHATTA είναι το Συνέδριονα συμβάλλει δυναμικά στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.Οι ισραηλινοί τουρίστες ταξιδεύουν όλο το χρόνο και κυρίωςεκτός τουριστικής περιόδου, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του δωδεκάμηνου τουρισμού.

Η διοργάνωση και η Ελλάδα θα λάβουν δημοσιότητα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του Ισραήλ, αλλά και στη διεθνή ισραηλινή κοινότητα, ενώ ένας ιδιαίτερα υψηλός αριθμός εκπροσώπων τουριστικών γραφείων, decision makers και δημοσιογράφων θα επισκεφθούν και θα γνωρίσουν τη χώρα ώστε να την προτείνουν σε όσους αναζητούν προορισμό διακοπών και city break, αλλά και στους επαγγελματίες που αναζητούν τόπο διεξαγωγής συνεδρίων και incentive trips.

Παράλληλα, με το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί έκθεση τουριστικής προβολής προορισμών και τουριστικών επιχειρήσεων και Β2Β συναντήσεις.Ηδη ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) συμμετέχει και στηρίζει το συνέδριο, ενώ η AEGEAN AIRLINES είναι Μέγας Χορηγός. Στην έκθεση του Συνεδρίου συμμετέχουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Αθηναίων και το Thessaloniki Convention Bureau. Παρουσία έχουν και ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, όπως IMT Servises, Visit Meteora.travel, Athens One Day Cruise, Athens Walking Tours, The Luxury Collection- Grande Bretagne Hotel, Porto Carras Grande Resort, και Capsis Elite Resort- Out of the Blue.

Το Συνέδριο του ΙΤΤΑΑ είναι μέρος της πρωτοβουλίας«Δώδεκα». Σύντομα θα ανακοινωθεί το επόμενο Συνέδριο αντίστοιχου Συνδέσμου με τον ΙΤΤΑΑ και το πρόγραμμα τωνδιεθνών Road Shows της FEDHATTA.