Την ευκαιρία να συναντήσει κάποιους από τους (πρώην πια) ποδοσφαιριστές που έγραψαν την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία της Εθνικής ομάδας είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Στο ημίχρονο του αγώνα με τη Βοσνία επισκέφθηκε τη σουίτα που φιλοξενούσε ποδοσφαιριστές της ομάδας που κατάκτησε το Euro 2004 και παρέμεινε αρκετό χρόνο μαζί τους, συνομιλώντας με τους Αντώνη Νικοπολίδη, Γιώγο Καραγκούνη, ‘Αγγελο Μπασινά, Βασίλη Τσάρτα και Νίκο Νταμπίζα για τα θέματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου σε ημερομηνία που θα οριστεί προσεχώς, προκειμένου να συνεχίσουν τη συζήτηση και να ανταλλάξουν απόψεις για το άθλημα, αφού η πείρα και η προσωπικότητα των παικτών του 2004 είναι δεδομένη και, ενδεχομένως, θα μπορούσαν να συνεισφέρουν προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσεων σχετικά με το άθλημα.

Την οργή των οπαδών της Βοσνίας που βρέθηκαν στο Φάληρο, συνακόλουθα και του υπόλοιπου πληθυσμού της βαλκανικής χώρας, προκάλεσε πανό με απαράδεκτο εθνικιστικό περιεχόμενο που αναρτήθηκε στην ελληνική εξέδρα.

Και στα αποδυτήρια…

Γνωστός φίλος του ποδοσφαίρου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στην εξέδρα των επισήμων στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να παρακολουθήσει τον πολύ σημαντικό αγώνα της Εθνικής με τη Βοσνία, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού, που έβγαλε ένταση, μεγάλο πάθος από τις δύο ομάδες και ολοκληρώθηκε με την ελληνική ομάδα να παίρνει με κατάθεση ψυχής το βαθμό της ισοπαλίας, ενθουσίασε τον κ. Τσίπρα, ο οποίος μετά τη λήξη βρέθηκε στα αποδυτήρια για να συγχαρεί διεθνείς και τεχνικό επιτελείο.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για λίγα λεπτά με τους ποδοσφαιριστές, τους οποίους συνεχάρη για τη μεγάλη προσπάθειά τους στα τελευταία λεπτά και το βαθμό που ήρθε ως ανταμοιβή, και ακολούθως αποχώρησε μαζί με το νέο υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Απαράδεκτο πανό στο Φάληρο, απειλείται με τιμωρία η Εθνική ομάδα

Ένα πανό με αναφορά, στη σερβική γλώσσα, στη γενοκτονία περίπου 8.000 μουσουλμάνων, ανδρών και αγοριών, η οποία συντελέστηκε το 1995 στη Σρεμπρένιτσα από Σέρβους της Βοσνίας, σε ένα ιδιαζόντως ειδεχθές έγκλημα πολέμου.

Η αναφορά και η ρίψη σερβικών σημαιών στην κερκίδα των φιλοξενούμενων προκάλεσε τη μήνι των αντίπαλων οπαδών, εξ ου και η ρίψη φωτοβολίδων, αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι πως η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απειλείται με βαριά τιμωρία.

Το περιστατικό υπέπεσε στην αντίληψη του παρατηρητή και αναφέρεται στο φύλλο αγώνα, όπως άλλωστε και τα καπνογόνα των Βόσνιων. Η τιμωρία πάντως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αφού FIFA και UEFA έχουν μηδενική ανοχή σε φαινόμενα εθνικισμού και ρατσισμού.

Εν τω μεταξύ, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, που αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Γιόνας Έρικσον, κινδυνεύει με αποκλεισμό από μία έως τρεις αγωνιστικές επειδή χτύπησε με κεφαλιά (!) τον Χάιροβιτς.