ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 0,5% στο ΑΕΠ το γ’ τρίμηνο του 2016

Με θετικό πρόσημο, τόσο συγκριτικά με το 2ο τρίμηνο του 2016 όσο και συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, έκλεισε το ΑΕΠ στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2016.

Με θετικό πρόσημο, τόσο συγκριτικά με το 2ο τρίμηνο του 2016 όσο και συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, έκλεισε το ΑΕΠ στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2016.

Συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο, η ανάπτυξη φτάνει στο 0,5% ενώ συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο (κατά τη διάρκεια του οποίου εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά τα capital controls) η μεταβολή φτάνει στο +1,5%.

Αναλυτικά, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ:

Με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία το ΑΕΠ σε όρους όγκου κατά το 3ο τρίμηνο του 2016, παρουσίασε αύξηση 0,5% σε σχέση με το 2ο τρίμηνο 2016 ενώ σε σύγκριση με το 3ο τρίμηνο 2015, παρουσίασε αύξηση κατά 1,5%.

Με βάση μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το ΑΕΠ σε όρους όγκου κατά το 3ο τρίμηνο του 2016, παρουσίασε αύξηση κατά 1,2% σε σχέση με το 3ο τρίμηνο.

Δ. Τζανακόπουλος: Σταθερή η στροφή της οικονομίας προς την ανάπτυξη

«Τα στοιχεία που καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ στην έκθεση των Τριμηνιαίων Εθνικών Λογαριασμών, αποτυπώνουν τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας. Το ΑΕΠ καταγράφει μεγέθυνση 1,5% για το γ’ τρίμηνο του 2016 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος το 2015 και 0,5% έναντι του β’ τριμήνου του 2016. Η ελληνική οικονομία δεν έχει γνωρίσει αντίστοιχο ρυθμό μεγέθυνσης από το πρώτο τρίμηνο του 2008». Αυτά δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, προσθέτοντας «η επίδοση αυτή υπερβαίνει ακόμα και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις και επιβεβαιώνει τη σταθερή στροφή της ελληνικής οικονομίας, ήδη από σήμερα, προς την ανάπτυξη».

«Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι τα οφέλη από την ανάπτυξη να έχουν αποτύπωμα στην καθημερινότητα και τις συνθήκες ζωής και εργασίας της κοινωνικής πλειοψηφίας.

»Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ώστε να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική αυτή η αναπτυξιακή τροχιά, για τη λήψη μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους και την ένταξη της χώρας στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ» καταλήγει στην δήλωσή του ο κ. Τζανακόπουλος.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.