Για δεύτερη φορά μέσα σε μόλις ένα έτος ζήτησε προστασία από τους πιστωτές της η αμερικανική αλυσίδα καταστημάτων ρούχων και αξεσουάρ για νέους American Apparel (AA). Η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί ενώ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για πιθανή πώλησή της στην καναδική Gildan Activewear.
Η Gildan έχει προσφέρει 66 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει τα δικαιώματα χρήσης της επωνυμίας ΑΑ και το υπάρχον στοκ της εταιρείας. Δεν επιθυμεί, όμως, να εξαγοράσει τα καταστήματα της επί σειρά ετών ζημιογόνου ΑΑ.
Την περασμένη εβδομάδα η ΑΑ, η οποία βγήκε από το καθεστώς χρεοκοπίας τον περασμένο Φεβρουάριο, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη λειτουργία της στη Βρετανία. Όπως γράφει το BBC, η American Apparel είναι η τελευταία επωνυμία ειδών ένδυσης που κινδυνεύει να καταρρεύσει, ακολουθώντας την τύχη πολλών αλυσίδων του κλάδου, όπως της Aeropostale, της Quiksilver, της Wet Seal και της Pacific Sunwear.
Η American Apparel κήρυξε στάση πληρωμών για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2015 εξαιτίας των διαρκώς συρρικνούμενων πωλήσεών της, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε δικαστική διαμάχη με τον ιδρυτή της Γκοβ Τσάρνι, ο οποίος είχε εξωθηθεί σε παραίτηση το 2014.
Τον περασμένο Φεβρουάριο βγήκε από το καθεστώς χρεοκοπίας υπό τη νέα ιδιοκτησία πρώην ομολογιούχων της εταιρείας με επικεφαλής το αμοιβαίο κεφάλαιο Monarch Alternative Capital. Συνέχισε, όμως, να εμφανίζει πτώση των πωλήσεών της κυρίως λόγω της μεγάλης διάδοσης των αγορών μέσω Διαδικτύου.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι κατά τις διαπραγματεύσεις πώλησής της η ΑΑ επιμένει στη δέσμευση από τον αγοραστή να διατηρήσει εν λειτουργία τη μονάδα παραγωγής της στις ΗΠΑ.