Χωρίς αποφάσεις αναφορικά με τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ταμείο δεν θα προχωρήσει τουλάχιστον σε αυτή τη φάση στη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας για να αλλάξει τη διοίκηση της μετά την κόντρα που ξέσπασε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Λεωνίδα Φραγκιαδάκη.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΣ της τράπεζας εξέλεξε πρόεδρο τον κ. Π. Θωμόπουλο, κόντρα στην επιλογή του Ταμείου, βασικού της μετόχου για τοποθέτηση στη θέση του κ. Δ. Τσιτσιρίγκου.

Ρόλο στην απόφαση του ΤΧΣ για αναβολή των διαδικασιών αποπομπής της νυν διοίκησης της Εθνικής έπαιξε η παρέμβαση του επόπτη, του SSM, που προέβαλε τη σταθερότητα του συστήματος και ζήτησε να μην υπάρξει καμία κίνηση σε αυτήν την κατεύθυνση.

Πηγές του ΤΧΣ πάντως αναφέρουν ότι το θέμα δεν έχει λήξει και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να συγκληθεί γενική συνέλευση πριν από την τακτική συνεδρίαση της τον ερχόμενο Ιούνιο.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα ο κ. Φραγκιαδακης εμφανίστηκε συναινετικός, Τονίζοντας πως θα αναζητήσει τη συνεννόηση με το ΤΧΣ.

«Θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της εξομάλυνσης της σχέσης μας με το ΤΧΣ, διαβεβαιώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, τονίζοντας ότι «δεν υπήρχε πρόθεση ρήξης της σχέσης με το ΤΧΣ». Η Εθνική χρειάζεται ομαλότητα, τονίζει και προσθέτει πως «η φιλοδοξία του σχεδίου αναδιάρθρωσής μας, καθιστά επιτακτικό αυτή τη στιγμή το να έχουμε καλές και στενές σχέσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, μιλώντας σε συγκέντρωση ανωτέρων και ανωτάτων στελεχών της τράπεζας για διάφορα τρέχοντα θέματα, τόνισε πως «Η Εθνική Τράπεζα χρειάζεται ομαλότητα, όταν έχουμε τόσα θέματα ανοιχτά. Η φιλοδοξία του σχεδίου αναδιάρθρωσής μας, καθιστά επιτακτικό αυτή τη στιγμή το να έχουμε καλές και στενές σχέσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη με τα οποία συνεργαζόμαστε και έχουμε επαφές, πρωτίστως με τους μετόχους μας και τους επόπτες μας».

Ο κ. Φραγκιαδάκης, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, σημείωσε: «Ξέρω πως όλοι διαβάζετε και αγωνιάτε, το ίδιο και εμείς. Η πρόθεσή μας είναι μέσα από όλο αυτό, όμως να βγούμε ενωμένοι, ώστε τα πράγματα να πάνε προς το καλύτερο. Γι’ αυτό, θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της εξομάλυνσης της σχέσης μας με το Ταμείο. Δεν υπήρχε πρόθεση ρήξης της σχέσης με το ΤΧΣ».