ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Αναυδοι έμειναν οι τραπεζικοί υπάλληλοι με την απάντηση πελάτη όταν του πρότειναν να φέρει πίσω στην Ελλάδα μέρος των καταθέσεών του με δέλεαρ ένα πολύ υψηλό επιτόκιο.

Τι πίνεις;
  • Αναυδοι έμειναν οι τραπεζικοί υπάλληλοι με την απάντηση πελάτη όταν του πρότειναν να φέρει πίσω στην Ελλάδα μέρος των καταθέσεών του με δέλεαρ ένα πολύ υψηλό επιτόκιο.
  • Το περιστατικό συνέβη στο πλαίσιο πιλοτικής καμπάνιας συστημικού ομίλου για τον επαναπατρισμό μέρους των καταθέσεων που έχουν διαρρεύσει στο εξωτερικό από μεγάλους πελάτες του.
  • Η ενέργεια έτρεξε μετά την τελευταία χαλάρωση των capital controls και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Οπότε, η τράπεζα θεώρησε ότι εάν έδινε επιτόκιο 1,5% σε μεγάλους πελάτες με δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να αποστείλουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, ενδεχομένως να πετύχαιναν κάτι.
  • Η απάντηση που πήραν ήταν αφοπλιστική και ενδεικτική για το πότε θα αρθούν τα capital cotrols: «Τι πίνετε εκεί και δεν μας δίνετε;» αναρωτήθηκε (με το δίκιο του) ο πελάτης.
Αύξηση
  • Στο 44% έφθασε το ποσοστό µετοχών της εταιρείας Σουρωτή που κατάφερε να συγκεντρώσει ο όµιλος του Ιβάν Σαββίδη κατά τη διάρκεια της δηµόσιας πρότασης η οποία έληξε πριν από λίγες ηµέρες.
  • Ηδη ο κ. Σαββίδης έχει αποστείλει στο Διοικητικό Συµβούλιο της Σουρωτής επιστολή µε την οποία ζητεί σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης καθώς και αλλαγή διοίκησης. Η γενική συνέλευση θα κληθεί να αποφασίσει για αύξηση κεφαλαίου 15 εκατ. ευρώ, την οποία θα καλύψει ο όµιλος Σαββίδη για να διευρύνει ακόµη περισσότερο τη συµµετοχή του στη Σουρωτή.
  • Η επιτυχία της δηµόσιας πρότασης αποδίδεται στην εντοπιότητα του επιχειρηµατία σε σχέση µε τον «απρόσωπο» ανταγωνιστή, την Coca-Cola HBC, αλλά κυρίως στη βελτίωση του τιµήµατος από τον κ. Σαββίδη σε 1,05 ευρώ από 1 ευρώ ανά µετοχή (τόσα έδινε και η Coca-Cola, η οποία έχει συγκεντρώσει το 20%). Η αύξηση µάλιστα έγινε γνωστή στους ενδιαφεροµένους στόµα µε στόµα και όχι µέσω ανακοίνωσης.
Black Friday
  • Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου τα καταστήματα Public φέρνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Black Friday. Πρόκειται για έναν θεσμό που ξεκίνησε από την Αμερική και γίνεται πλέον σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
  • Τη συγκεκριμένη ημέρα και για λίγες ώρες οι καταναλωτές μπορούν να βρουν μοναδικές προσφορές στις καλύτερες τιμές σε προϊόντα τεχνολογίας και ψυχαγωγίας.
Ηµέρες Καριέρας
  • «Work with Us» είναι το μήνυμα των Maris Hotels που διοργανώνουν Ανοιχτές Ημέρες Καριέρας για τη σεζόν 2017 στις 17 και 18 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Candia Maris, στο Γκάζι.
  • Οι υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους υπευθύνους του τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού του Ομίλου Μεταξά, να ξεχωρίσουν και να εργαστούν από την ερχόμενη σεζόν στα ξενοδοχεία Creta Maris Beach Resort, Tui Magic Life Candia Maris στην Κρήτη ή Santo Maris Oia Luxury Suites & SPA στη Σαντορίνη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.