Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου ο βουλευτής της Ν.Δ και μέλος της διάσκεψης προέδρων της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης, μίλησε στην εκπομπή των Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για την πιθανότητα να κατατεθεί νέα τροπολογία για τα κανάλια, αλλά και για το πώς θα καταλήξουν σε σύσταση του ΕΣΡ. {{{ audio1 }}}

Για την πιθανότητα να κατατεθεί νέα τροπολογία για τα κανάλια

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν επιθυμεί να γίνει επιλογή των μελών του ΕΣΡ, διότι είναι ένα θέμα το οποίο απασχόλησε για αρκετό καιρό την κοινή γνώμη, ώστε να να μην ασχολείται η κοινή γνώμη με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος, δηλαδή την ανεργία, τη μείωση των συντάξεων, τη φτώχεια κτλ, γιατί κάναμε πάρα πολλές προσπάθειες και εμείς και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμφωνήσουμε σε ένα Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Έδειξε η κυβέρνηση μία ανυποχώρητη στάση στην τροπολογία την οποία έφερε με το «αναστέλλεται» ή «καταργείται» και δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο επιμένουν στο «αναστέλλεται» και όχι στο «καταργείται» και αν δεν έχουν ετοιμάσει και άλλη τροπολογία. Μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός, ότι η πρωινή συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής, μεταφέρθηκε για τις 5 το απόγευμα και αυτό μας βάζει σε πολύ μεγάλες υποψίες

Δημ: Δηλαδή αν ναυαγήσει η διάσκεψη των προέδρων το απόγευμα, να έχουμε κατάθεση νέας τροπολογίας;

Ακριβώς, πιθανόν να φέρουν νέα τροπολογία, η οποία βέβαια θα είναι αντισυνταγματική, αλλά και πάλι η αντισυνταγματικότητά της να προσβληθεί κτλ για να κερδίσουνε χρόνο. Άρα νομίζω ότι αυτό είναι ένα επικοινωνιακό παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ».


Για τη σύσταση ΕΣΡ

«Υπάρχει πιθανότητα αρκεί να μας φέρει ο κ. Πρόεδρος τις προτάσεις του να καταλήξουμε στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο και από κει και πέρα συζητάμε όλα τα μέλη να τα συζητήσουμε σε μια επόμενη συνεδρία».