Εκπομπή
«Μονόγραμμα»
ΕΡΤ2, 23.30
Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ποιητής, κριτικός και λογοτέχνης, αυτοβιογραφείται στο «Μονόγραμμα» αυτής της εβδομάδας. Ενας διανοούμενος, εργάτης του πνεύματος, με ιδιαίτερα σημαντική συμμετοχή και προσφορά στο νεοελληνικό λογοτεχνικό γίγνεσθαι. Ενας άνθρωπος που διέτρεξε μελετώντας σημαντικό μέρος της νεοελληνικής γραμματείας, καταθέτοντας συγχρόνως και τη δική του συμμετοχή μέσα από την ποίηση. Χάρη σε αυτόν έχουμε ολοκληρωμένες μελέτες και βιβλιογραφίες πάνω στα έργα του Σεφέρη, του Γ.Κ. Κατσίμπαλη, του Σικελιανού, του Ελύτη, του Αναγνωστάκη, του Κοτζιά και του Καβάφη.
Ελληνικές σειρές
«Ζωή μου»
Star, 15.25
Η Δήμητρα πανικοβάλλεται μετά τις εξελίξεις με τον Κώστα και μη ξέροντας πώς να το διαχειριστεί το βάζει στα πόδια. Ο Αντώνης, μουδιασμένος, έχει κλειστεί στον εαυτό του, παρά τις προσπάθειες της Πάολας να τον συνεφέρει. Ο Γιάννης παλεύει να κρατήσει τις ισορροπίες μεταξύ της Στέλλας και της Μάνιας, τη στιγμή που προχωράει τις έρευνες για να εξιχνιάσει την υπόθεση του παράνομου εμπορίου κοριτσιών.
«Προδοσίες»
Σκάι, 19.00
Ο Στέφανος έχει έντονη συνάντηση με τη μητέρα του και με τη Ζωή, την ώρα που η Λούση στην προσπάθεια να κερδίσει τον Αρη τού αποκαλύπτει το σχέδιο του πατέρα της. Η Μυρτώ ειδοποιεί τον Καρύδη για τον ερχομό της Ισμήνης και έτσι αποφεύγονται δυσάρεστες καταστάσεις ενώ ο Παύλος συγκρούεται έντονα με τη Ρενιέρη. Ο Παυλίδης αρχίζει να προβληματίζεται για τη δουλειά με τον Πετκώφ.

Ξένη ταινία
«8 mile»
Alpha, 24.00
Ο μουσικός Εμινεμ δοκιμάζει τις υποκριτικές δυνατότητές του σε μια ημιαυτοβιογραφική ταινία που διαδραματίζεται στο Ντιτρόιτ. Σκηνοθέτης, ο Κέρτις Χάνσον («Λος Αντζελες εμπιστευτικόν») που απεβίωσε πριν από λίγο καιρό. (2002, ΗΠΑ, 118′)

HeliosPlus