Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα έγινε σήμερα, Δευτέρα, το απόγευμα η τελετή παράδοσης παραλαβής από την απελθούσα υφυπουργό Μεταφορών κυρία Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Νέος υφυπουργός ανέλαβε ο πρώην βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Νικόλαος Μαυραγάνης, παραλαμβάνοντας ένα χαρτοφυλάκιο που παραμένει μεν από την αρχή της κυβερνητικής συνεργασίας στην ευθύνη του μικρότερου εταίρου, αλλάζει όμως συνεχώς χέρια.
«Οι ΑΝΕΛ δοκιμάζονται σε αυτό το υπουργείο με μεγάλη επιτυχία» είπε, κάνοντας λόγο για πολύτιμη συνεργασία, ο κ. Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, όπως ονομάζεται μετά την προσάρτηση των Δικτύων στο νέο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής υπό τον κ. Νίκο Παππά. Πρόκειται για τον τέταρτο υφυπουργό, προερχόμενο από το στρατόπεδο των ΑΝΕΛ που αναλαμβάνει αυτή τη θέση, μετά τους κκ. Δημήτρη Καμμένο, Παναγιώτη Σγουρίδη και Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Η απελθούσα υφυπουργός είχε εκφράσει νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, την πικρία της προς τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Πάνο Καμμένο για την απομάκρυνσή της από την κυβέρνηση. Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ, εκτιμώντας ότι ο επικεφαλής έχει πρόβλημα μαζί της. «Δεν είμαι ικανοποιημένη από τις απαντήσεις που έλαβα από τον κ. Καμμένο» δήλωσε.
Παρ’ όλα αυτά, στη διάρκεια της τελετής, απουσία πολλών εκπροσώπων του Τύπου καθώς καθυστέρησε και κατά μία ώρα, δεν άφησε αιχμές. Αφού ευχαρίστησε τον υπουργό κ. Σπίρτζη για την εξαιρετική συνεργασία, όπως και τους συνεργάτες της και τους υπαλλήλους του υπουργείου, στη συνέχεια καλωσόρισε και τον νέο υφυπουργό με τον οποίο, όπως είπε, τη συνδέει «βαθιά φιλία και κοινή πορεία στο χώρο του κινήματος των ΑΝΕΛ».
Επιγραμματικά, παρουσίασε τις άμεσες προτεραιότητες του υφυπουργείου που περιλαμβάνουν την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα υδατοδρόμια, αλλά και εκείνου για τα πρατήρια παροχής καυσίμων και ενέργειας. Επίσης, έδωσε έμφαση στην εθνική στρατηγική και το σχέδιο δράσης για την εφοδιαστική αλυσίδα, στην αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής των εξετάσεων για τα διπλώματα οδήγησης, τις παρεμβάσεις για τον ρόλο των μεικτών κλιμακίων ελέγχου, αλλά και τη διερεύνηση νέων τρόπων χρηματοδότησης για την ανανέωση του στόλου των φορτηγών.
«Θα μπορούσα να μιλώ πολλές ώρες για όσα κάναμε στο υπουργείο. Βάλαμε ακόμη γερές βάσεις στο κομμάτι των αστικών συγκοινωνιών οι οποίες απαξιώθηκαν σκοπίμως από τις προηγούμενες κυβερνήσεις» είπε η κυρία Χρυσοβελώνη.
Με τη σειρά του ο νέος υφυπουργός, που δεν είναι άγνωστος στο υπουργείο Μεταφορών, καθώς υπήρξε ειδικός συνεργάτης του κ. Σγουρίδη μετά τη μη εκλογή του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, ευχαρίστησε την προκάτοχό του, αναφέροντας ότι η συνεργασία με τον κ. Σπίρτζη ήταν ο παράγοντας που μέτρησε κυρίως για την αποδοχή της θέσης. «Συναισθανόμενος τη μεγάλη ευθύνη να μπαίνω υπό τη σκέπη ενός καλού επιστήμονα κι επιτυχημένου υπουργού, αναγνωρίζω στο πρόσωπο του Χρήστου Σπίρτζη την εξαίρετη δουλειά για να προχωρήσει η χώρα» είπε.