Είναι ο Πρωθυπουργός σας κ. Φίλη…

Η απόφαση του κ. Φίλη να παραμείνει προσηλωμένος στα πιστεύω του...

Η απόφαση του κ. Φίλη να παραμείνει προσηλωμένος στα πιστεύω του (και στα υποτιθέμενα πιστεύω του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ) για τον διαχωρισμό των σχέσεων κράτους -εκκλησίας, αρνούμενος να συμβιβαστεί και να αποδεχτεί τις προτάσεις του κ. Τσίπρα για κάποια άλλη καρέκλα του υπουργικού έναντι του υπουργείου Παιδείας είναι αξιομνημόνευτη. Και τον τιμά .

Όπως τον τιμά η επιμονή του να απαντάει με ευθύ και ξεκάθαρο τρόπο στην ανοίκεια προσπάθεια της εκκλησίας – εγκαινιάστηκε επί Μακαριστού Χριστόδουλου – να αναμειγνύεται στα θέματα της πολιτείας και της κυβερνητικής πολιτικής. Όπως είναι π.χ. ο τρόπος με τον οποίο θα διδάσκεται το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία. Ή η ανοίκεια επίθεση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου ο οποίος χαρακτήρισε τον υπουργού Παιδείας ως «προβληματικό άνθρωπο».
Από κει και πέρα, όμως, οι αναφορές Φίλη για ενορχηστρωμένη γραμμή των μέσων ενημέρωσης με στόχο την πολιτική εξόντωση του ιδίου υπό μορφή εκτέλεσης συμβολαίου πολιτικού θανάτου είναι όχι μόνο ένα συμπέρασμα εκτός τόπου και χρόνου αλλά και δείχνει πόσο προσκολλημένα εξακολουθούν να είναι κάποια στελέχη της Αριστεράς στις θεωρίες συνωμοσίας για οργανωμένες επιθέσεις που εξυφαίνονται στο σκοτάδι από τα μέσα ενημέρωσης σε βάρος τους.
Η στήλη π.χ. έχει επανειλημμένα ασκήσει έντονη κριτική στον κ. Φίλη – αλλά και στον προκάτοχό του κ.Μπαλτά – για υπαρκτά ζητήματα : για τον ιδεοληπτικό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν τα θέματα της παιδείας χωρίζοντας τους μαθητές με ταξικά κριτήρια ,για την ισοπέδωση με συνοπτικές του διακομματικού νόμου Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ αλλά και για την απίθανη γκάφα Φίλη να επιχειρήσει να επιβάλει ΦΠΑ 25 % στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολεία – μια πανευρωπαϊκή πρωτιά!
Όπως και για την υποκριτική προσπάθεια του κ. Φίλη να δείξει ότι η μείωση των ωρών διδασκαλίας στα σχολεία έγινε -δήθεν- για να μην κουράζονται υπερβολικά οι μαθητές κι όχι επειδή δεν κατέστη δυνατόν από το υπουργείο Παιδείας να προσληφθούν αρκετοί συμβασιούχοι ώστε να καλυφθεί στο ακέραιο το εβδομαδιαίο ωράριο ενός δημοσίου σχολείου ή ενός ολοήμερου σχολείου.
Για όλα αυτά ,όμως, που εμείς κάναμε σκληρή κριτική στον κ. Φίλη ,ο Πρωθυπουργός του έβαλε τον Σεπτέμβριο «άριστα δέκα» ! Και μέσα σε ενάμιση μήνα, όπως ανέφερε με πικρία και ο απερχόμενος υπουργός στις δηλώσεις του, το άριστα έγινε -από τον κ. Τσίπρα -αιφνιδίως «μη προβιβάσιμος βαθμός» .
Ποιος, λοιπόν, αποφάσισε τον πολιτικό θάνατο του κ. Φίλη, τα ΜΜΕ ή ο κ. Τσίπρας; Ο οποίος – αν είναι ποτέ δυνατόν- δέχτηκε παρουσία του να ακούει τον κ. Καμμένο να εξομολογείται στον κ. Ιερώνυμο ότι εάν το επιθυμεί ο Αρχιεπίσκοπος είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να ρίξει την κυβέρνηση για το θέμα των θρησκευτικών. Αναγκάζοντας έτσι τον κ. Τσίπρα να απομακρύνει άρον-άρον τον «αριστούχο μαθητή» της κυβέρνησης της Αριστεράς.
Τώρα που ο κ. Φίλης δεν είναι πλέον στην κυβέρνηση ανήκει πλέον στην εσωκομματική αντιπολίτευση είναι καιρός να δει ξεκάθαρα τα γεγονότα και να μην κατηγορεί τα ΜΜΕ για την τύχη που του επιφύλαξαν οι επικεφαλής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κ.κ. Καμμένος και Τσίπρας .

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.