Μαθητικός διαγωνισμός

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου με αφορμή τα 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του διοργανώνει τον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Ενα μήλο την ημέρα…: Το μήλο συμβάλει στην υγιεινή διατροφή!», οποίος απευθύνεται σε όλους τους μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων όπως και την στήριξη και αρωγή του Υπουργείου Υγείας και ολοκληρώνεται στις 14 Φεβρουαρίου του 2017 (ημερομηνία ταχυδρομικής αποστολής).

Για τους διαγωνιζόμενους έχουν οριστεί δύο θεματικές ενότητες. Η πρώτη ενότητα αφορά τη ζωγραφική, τη γλυπτική και το κολάζ. Ετσι οι μαθήτριες/ές καλούνται να δημιουργήσουν έργα με θέμα «Ενα μήλο την ημέρα …: Το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή !». Τα έργα ζωγραφικής και κολάζ θα πρέπει να έχουν μέγεθος Α3 (29,7x 42cm) ή Α4 (21 x 29,7 cm). Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν ελεύθερα τις διάφορες τεχνικές ζωγραφικής, γλυπτικής και κολάζ, ώστε να μεταφέρουν το μήνυμά τους. Τα στοιχεία των συμμετεχόντων (Ονομα, Επώνυμο, Σχολείο, Τίτλος του Εργου) θα πρέπει να αναγράφονται στο πίσω αριστερό μέρος του έργου τους.

Η δεύτερη ενότητα αφορά τη δημιουργία ενός σύντομου βίντεο ή ψηφιακής εφαρμογής. Συγκεκριμένα οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν ένα σύντομο βίντεο διαρκείας 3 έως 5 λεπτών, ή μια ψηφιακή εφαρμογή για κινητά, tablets ή ηλεκτρονικούς υπολογιστές με ένα μήνυμα τύπου sms ή email ή εικονίδιο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμα μια ψηφιακή αφίσα με θέμα «Ένα μήλο την ημέρα …: Το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή !». Τα έργα υποβάλλονται αποθηκευμένα σε οπτικό δίσκο (CD ή DVD) πάνω στον οποίο θα πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία των συμμετεχόντων (Όνομα, Επώνυμο, Σχολείο, Τίτλος του Έργου).

Κάθε σχολείο μπορεί να αποστείλει μια ατομική συμμετοχή ανά μαθητή/τρια για κάθε θεματική ενότητα. Τα έργα θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και να μην έχουν βραβευθεί σε κάποιον άλλο διαγωνισμό. Ολα τα έργα θα αποστέλλονται στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς και θα κριθούν από ανεξάρτητη επιτροπή. Καλλιτεχνικός διευθυντής του διαγωνισμού είναι ο ζαγοριανός ζωγράφος Κώστας Κομνηνός. Η βράβευση θα γίνει στην Αθήνα, στις 7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Θα υπάρχουν τρείς θέσεις κατάταξης για κάθε θεματική ενότητα. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν στην ιστοσελίδα του Αγροτικού Συνεταιρισμού: www.zagorin.gr.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.