Η δυναμική επιστροφή του Ραδαμέλ Φαλκάο στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν ένα θέμα που συζητήθηκε στο αγωνιστικό διήμερο. Αντικείμενο έρευνας από τον γερμανικό Τύπο αποτέλεσε και η ξαφνική απουσία του Ομπαμεγιάνγκ από τον αποστολή της Ντόρτμουντ για το παιχνίδι με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος επίσης ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος νίκησε την ομάδα που ο ίδιος δημιούργησε, την Μπαρτσελόνα, και έφερε τη Μάντσεστερ Σίτι σε τροχιά πρόκρισης στα νοκ άουτ παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Ραδαμέλ Φαλκάο λοιπόν φαίνεται να ανακάμπτει με την επάνοδό του στη Μονακό. Δύο γκολ στο επιβλητικό 3-0 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με το οποίο η γαλλική ομάδα είναι πολύ κοντά στην πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια της διοργάνωσης.
Ο κολομβιανός επιθετικός πέρασε πολλά από την ημέρα που έφυγε από την Ατλέτικο Μαδρίτης και μεταγράφηκε στη Μονακό έναντι 60 εκατ. ευρώ, το καλοκαίρι του 2013. Ηταν εκείνος ο σοβαρός τραυματισμός, τον Ιανουάριο του 2014, στο ματς Κυπέλλου με τη Σασελέ, που τον άφησε εκτός γηπέδων για έξι μήνες και φυσικά τον ανάγκασε να παρακολουθήσει ως θεατής το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Ο Φαλκάο υποβλήθηκε σε επέμβαση καθώς είχε υποστεί ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο.
Προσπάθησε να επιστρέψει στα γήπεδα ως δανεικός στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως η χρονιά δεν ήταν και η καλύτερη. Φόρεσε 26 φορές την κόκκινη φανέλα, αλλά σημείωσε μόλις τέσσερα γκολ. Η επόμενη χρονιά τον βρήκε στην Τσέλσι, αλλά ήταν ακόμα χειρότερη, καθώς αγωνίστηκε μόλις σε δέκα παιχνίδια, καθώς αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα με μυϊκούς τραυματισμούς. Η επιστροφή του στη Μονακό, τον περασμένο Ιούνιο, φαίνεται ότι τον βοήθησε να αναγεννηθεί. Ως τώρα έχει χάσει βέβαια πέντε παιχνίδια λόγω τραυματισμού, αλλά έχει σκοράρει δύο φορές στο γαλλικό πρωτάθλημα, ενώ τα δύο γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να του δώσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ας μην ξεχνάμε πως στο Τσάμπιονς Λιγκ είχε να σκοράρει από τον Φεβρουάριο του 2010!
Ο προπονητής της Ντόρτμουντ, Τόμας Τούχελ, ανακοίνωσε την ενδεκάδα για το ματς με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας χωρίς τον Ομπαμεγιάνγκ. Η απουσία του επιθετικού από την Γκαμπόν έγινε αμέσως αντικείμενο σχολιασμού και σεναρίων. Η επίσημη ανακοίνωση της γερμανικής ομάδας έκανε λόγο για «εσωτερικό ζήτημα», ωστόσο λίγοι ήταν αυτοί που το πίστεψαν.
Η εφημερίδα «Bild» φαίνεται πως αποκάλυψε την αλήθεια. Η αιτία του αποκλεισμού του Ομπαμεγιάνγκ ήταν ένα ταξίδι στο Μιλάνο την περασμένη Δευτέρα που οι παίκτες είχαν ρεπό. Ο επιθετικός της Ντόρτμουντ ταξίδεψε στην πόλη της Ιταλίας για να γενέθλια μιας φίλης του και έμεινε λίγο παραπάνω, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί με καθυστέρηση στην προπόνηση. Ο εσωτερικός κανονισμός της Ντόρτμουντ αναφέρει πως κάθε παίκτης θα πρέπει να είναι στη Βεστφαλία την παραμονή της προπόνησης. Βέβαια ο επιθετικός από την Γκαμπόν στάθηκε και άτυχος. Σύμφωνα με την «Bild», θα μπορούσε να είχε γλιτώσει την τιμωρία, όμως τον πρόδωσε φωτογραφία που ανέβασε η φίλη του στα social media.
Ο Ομπαμεγιάνγκ ήταν βέβαια στο γήπεδο, αλλά παρακολούθησε το παιχνίδι από την εξέδρα και αποχώρησε λίγο πριν από τη λήξη. «Ολες οι ερωτήσεις είχαν να κάνουν με τον Ομπαμεγιάνγκ. Δεν έχουμε να πούμε τίποτε για το θέμα» ήταν το σχόλιο του τεχνικού διευθυντή της Ντόρτμουντ, Ματίας Γκίντερ. Τη δουλειά του επιθετικού πάντως στο γήπεδο έκανε ο Ράμος, καθώς πέτυχε το γκολ της νίκης κόντρα στη Σπόρτινγκ.

ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Η χαρά του Γκουαρντιόλα

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είχε πολλούς λόγους να είναι χαρούμενος το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Η νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Μπαρτσελόνα (3-1) έφερε τον αγγλικό σύλλογο κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αλλά αυτό που τον ενθουσίασε περισσότερο ήταν η απόδοση της ομάδας στο δεύτερο μέρος.
«Top Gun» ήταν ο τίτλος της «Daily Mail» και αναφερόταν στον Γκιντογκάν, ο οποίος πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ της Σίτι. Η εφημερίδα «Guardian» στάθηκε στη σημασία αυτής της νίκης:

«Η Σίτι αγωνίστηκε με μεγάλη αυτοπεποίθηση, κάτι που δεν είχε δείξει άλλες φορές. Πλέον η ομάδα γνωρίζει τον τρόπο να αντιμετωπίζει συλλόγους όπως η Μπαρτσελόνα».
Ο Γκουαρντιόλα όμως δεν ξέχασε να μιλήσει και για την Μπαρτσελόνα: «Για τριάντα λεπτά έπαιξαν καταπληκτικό ποδόσφαιρο. Στο διάστημα αυτό είχαμε πολλά προβλήματα, αλλά το γκολ της ισοφάρισης μας έδωσε ώθηση. Στο δεύτερο μέρος είχαμε αρκετές φάσεις σε αντεπιθέσεις. Είμαι χαρούμενος για τους παίκτες, καθώς για πρώτη φορά νικήσαμε την καλύτερη ομάδα του κόσμου».
Ο Γκιντογκάν αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμού στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου, αλλά έδειξε ότι θα βοηθήσει σημαντικά τη Σίτι. «Πέρασα δύσκολες στιγμές με τον τραυματισμό στο γόνατο, αλλά η ομάδα με στήριξε. Το γκολ της ισοφάρισης μας έδωσε αυτοπεποίθηση και έτσι είχαμε ένα καταπληκτικό δεύτερο μέρος. Αξίζαμε να πάρουμε αυτό το αποτέλεσμα» είπε ο Γκιντογκάν.
Στην άλλη πλευρά του Μάντσεστερ πάντως επικρατεί κατήφεια. Η Σίτι μπορεί να είναι κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά η Γιουνάιτεντ μετά την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη κινδυνεύει να αποκλειστεί από το Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ζοζέ Μουρίνιο ήταν έξαλλος από το αποτέλεσμα και την εμφάνιση, και τα έβαλε με τους παίκτες του: «Ολα προέρχονται από την κακή νοοτροπία μας. Οι αντίπαλοί μας μπήκαν στο γήπεδο σαν να έπαιζαν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ και εμείς αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι σαν φιλικό προετοιμασίας. Στο ποδόσφαιρο δεν παίζει ρόλο μόνο η ποιότητα. Χρειάζεται προσπάθεια και επιμονή» είπε ο πορτογάλος τεχνικός. Ουσιαστικά η πρόκριση της Γιουνάιτεντ στην επόμενη φάση της διοργάνωσης θα κριθεί στο ματς με τη Φέγενορντ στο Ολντ Τράφορντ στις 24 Νοεμβρίου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ