ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Δική του ειδική γραμματεία απέκτησε το ιδιωτικό χρέος. Η νέα γραμματεία θα έχει αρμοδιότητες για το σύνολο των θεμάτων που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και, μέσω των 30 κέντρων που θα δημιουργηθούν μέχρι τον Ιανουάριο, θα παρέχει στους δανειολήπτες ενημέρωση και νομική υποστήριξη.

Εργαλείο
  • Δική του ειδική γραμματεία απέκτησε το ιδιωτικό χρέος. Η νέα γραμματεία θα έχει αρμοδιότητες για το σύνολο των θεμάτων που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και, μέσω των 30 κέντρων που θα δημιουργηθούν μέχρι τον Ιανουάριο, θα παρέχει στους δανειολήπτες ενημέρωση και νομική υποστήριξη.
  • Οπως είπε ο πρώην – πλέον – υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και νυν Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εγκαινιάζοντας την περασμένη Παρασκευή τα κεντρικά γραφεία της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους στη Λεωφόρο Θηβών 196-198, στο κτίριο Κεράνης, δήλωσε ότι «με τη νέα γραμματεία θα διαμορφωθεί ένα πλαίσιο καλής διαμεσολάβησης για τα θέματα υπερχρέωσης, ιδιαίτερα για τις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες».
  • Ο νέος ειδικός γραμματέας Φώτης Κουρμούσης είπε ότι «θέλουμε να είμαστε κοντά στον πολίτη για να διαχειριστεί τα χρέη» και στο πλαίσιο αυτό τόνισε: «Ο δανειολήπτης θα λαμβάνει συμβουλές για όσα φοβάται για την υπερχρέωση». Αναμφίβολα πρόκειται για ένα καλό «εργαλείο», το οποίο στην πράξη θα φανεί πόσο αποτελεσματικά μπορεί να λειτουργήσει. Ιδωμεν…

Ηµέρες ’99
  • Ημέρες της χρηματιστηριακής έξαρσης του 1999 θύμισε η τελευταία συνέλευση της Jumbo. Τότε που οι μικρομέτοχοι ζητούσαν αύξηση του προτεινόμενου μερίσματος από τη διοίκηση και ο βασικός μέτοχος, γαλαντόμος, τους έκανε το χατίρι κερδίζοντας το χειροκρότημα.
  • Η Jumbo είχε προτείνει μεικτό μέρισμα (προ φόρων) 0,27 ευρώ ανά μετοχή, αλλά μετά από παραίνεση μικρομετόχου ο Απόστολος Βακάκης έβγαλε μολύβι και στυλό και απεφάνθη: από 0,27 σε 0,36 ευρώ ή 49 εκατ. ευρώ από περίπου 37 εκατ. ευρώ.ÜΒεβαίως με κέρδη για τη χρήση που πέρασε 121 εκατ. ευρώ και «καθαρό» ταμείο 250 εκατ. ευρώ, ο βασικός μέτοχος της Jumbo δεν πρέπει να δυσκολεύτηκε να λάβει τη συγκεκριμένη απόφαση.
  • Στην PwC Ελλάδας ενσωματώνεται η Eurobank Business Services καθώς στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Eurobank και της στρατηγικής για επικέντρωση σε αμιγώς τραπεζικές εργασίες, η τράπεζα πούλησε τις μετοχές της θυγατρικής της.
  • Η εταιρεία, που παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις υποστήριξης της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, περιλαμβανομένης της έκδοσης μισθοδοσίας, κατέληξε στην PwC Ελλάδας ύστερα από ανοικτό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Eurobank και στον οποίο η PwC Ελλάδας πλειοδότησε.
  • Οπως δήλωσε ο Κώστας Μητρόπουλος, γενικός διευθυντής της PwC Ελλάδας, «η εξαγορά αποτελεί σημαντική επένδυση στη στρατηγική μας για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών ανθρώπινων πόρων. Με τη συμφωνία αυτή, εμπλουτίζουμε την ομάδα μας και εδραιώνουμε την ηγετική μας θέση στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού (People & Organisation Consulting), και ειδικότερα στον τομέα της παροχής υπηρεσιών μισθοδοσίας και διαχείρισης μη χρηματικών παροχών (Payroll & Benefits Solutions)».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.