Η ατζέντα της επιστήμης

Την Τρίτη, στις 19.00, το Ινστιτούτο ιστορικών Ερευνών του ΕΙΕ διοργανώνει στο αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» την Ετήσια Διάλεξη Κ. Θ. Δημαρά.

8 Νοεμβρίου
Δαρβινισμός και θρησκεία στο ΕΙΕ


ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ, Β. ΚΩΝ/ΝΟΥ 48, ΜΕΤΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
Την Τρίτη, στις 19.00, το Ινστιτούτο ιστορικών Ερευνών του ΕΙΕ διοργανώνει στο αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» την Ετήσια Διάλεξη Κ. Θ. Δημαρά. Προσκεκλημένος ομιλητής της είναι εφέτος ο ομότιμος καθηγητής Ιστορίας των Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Επιστήμης και Θρησκείας, Τζον Χέντλεϊ Μπρουκ. Το θέμα της ομιλίας του βρετανού ιστορικού και συγγραφέα θα είναι «Ο Δαρβινισμός και η Επιβίωση της Θρησκείας». Είσοδος ελεύθερη.
9 Νοεμβρίου


Εξιχνιάζοντας τα βαρυτικά κύματα


ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ, ΠΑΡΑΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η σειρά ομιλιών «Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο Μέγαρο», στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Γιορτή της Επιστήμης», συνεχίζεται στη συμπρωτεύουσα. Αυτή την Τετάρτη ο καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κώστας Κόκκοτας, θα μιλήσει στις 19.00, στην αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ Μ2, με θέμα «Βαρυτικά κύματα – οι ψίθυροι του «κενού» χώρου». Ελεύθερη είσοδος με προαπαιτούμενο το δελτίο εισόδου (τηλ. 2310 895 800). Η ομιλία θα μεταδοθεί και διαδικτυακά, στο https://diavlos.grnet.gr/event/e739.
10-11 Νοεμβρίου


Προστασία αγροτικών εφευρέσεων


DIVANI CARAVEL HOTEL, Λ. ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 2, ΙΛΙΣΙΑ
Συνέδριο με θέμα «Εφευρέσεις στον τομέα της γεωργίας και των τροφίμων: Ο δρόμος για την αγορά» διοργανώνει ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας. Θέμα του οι πτυχές των στρατηγικών βιομηχανικής ιδιοκτησίας στον κλάδο των γεωργικών προϊόντων και των τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο, οι προϋποθέσεις κατοχύρωσης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η σύνταξη των αξιώσεων και οι δυνατότητες προστασίας της καινοτομίας σε αυτούς τους αγροτικούς τομείς. Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή έως τις 7 Νοεμβρίου στο www.obi.gr.
11-13 Νοεμβρίου


Για μια άλλη επιστημονική εκπαίδευση


ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ, ΜΑΡΑΣΛΗ 4, ΚΟΛΩΝΑΚΙ, ΜΕΤΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
Το Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) διοργανώνει το 9ο Συνέδριο Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών στο Μαράσλειο Διδασκαλείο, με θέμα «Μια άλλη επιστημονική εκπαίδευση είναι δυνατή(;)». Στον χώρο του συνεδρίου θα φιλοξενείται και έκθεση επιστημονικών οργάνων για τη διδασκαλία της πειραματικής φυσικής του 19ου αιώνα, από την πλούσια συλλογή που διαθέτει το Μαράσλειο. Για το πλήρες πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://hpsst.wordpress.com/πρόγραμμα-συνεδρίου.
12 Νοεμβρίου


Γλωσσικά επαγγέλματα στην ψηφιακή αγορά
AULA ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Ο Τομέας Γλωσσολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και η Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διοργανώνουν το Σάββατο (8.30-18.00) το συνέδριο «Γλωσσικά επαγγέλματα και Ψηφιακή Ενιαία Αγορά». Στόχος του είναι το πώς η συγκρότηση της Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς θα επηρεάσει επαγγελματικά τον τομέα και το μέλλον της ίδιας της ελληνικής γλώσσας. Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή στο https://ec.europa.eu.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.