Ελληνική ταινία
«Αυστηρώς κατάλληλο»
Star, 23.15
Δύο νέοι σκηνοθέτες αναζητούν χρηματοδότη για την ταινία τους «Το τέλος του πάθους» και καταλήγουν στον Πανουργιά, βασιλιά του πορνό τη δεκαετία του 1970. Εκείνος σκοπεύει να γυρίσει την ταινία δύο φορές, στα ίδια σκηνικά, μόνο που η μία εκδοχή της ταινίας θα είναι αυστηρώς… ακατάλληλη. (2008, 100′).
Ξένες ταινίες
«Τζακ Ράιαν: πρώτη αποστολή»
ΑΝΤ1, 22.00
Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο Αφγανιστάν, ο Τζακ Ράιαν δουλεύει ως οικονομικός αναλυτής και ανακαλύπτει ότι o ρωσικής καταγωγής συνεργάτης της εταιρείας σχεδιάζει την οικονομική κατάρρευση των ΗΠΑ μέσω τρομοκρατικής επίθεσης, συνδυάζοντας τη διεθνή τρομοκρατία με τα ριψοκίνδυνα κόλπα στο παγκόσμιο χρηματιστήριο. (ΗΠΑ, 2014, 105′)
«Passion»
Alpha, 23.45
Η Κριστίν, ανώτερο στέλεχος μεγάλης διαφημιστικής εταιρείας, είναι μια φιλόδοξη γυναίκα, γοητευτική όσο και χειριστική, προκειμένου να πετυχαίνει πάντα αυτό που θέλει. Αντίθετα, η Ιζαμπελ, η αθώα, μετριοπαθής και πάντα πρόθυμη υφισταμένη της, είναι γεμάτη πρωτότυπες ιδέες, που η Κριστίν δεν έχει κανένα πρόβλημα να «κλέβει». Η Κριστίν απολαμβάνει τον έλεγχο που ασκεί στην Ιζαμπελ και το παιχνίδι της ταπείνωσης στο οποίο την υποβάλλει. Οταν μάλιστα η Ιζαμπελ κοιμηθεί με έναν από τους εραστές της Κριστίν, η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη για αυτήν, αφού η ταπείνωση και η ψυχολογική κακοποίηση που θα υποστεί ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Καθώς όμως η Ιζαμπελ αρχίζει να χάνει και τον ίδιο τον εαυτό της, πρέπει να βρει άμεσα έναν τρόπο να αναστρέψει την κατάσταση προτού να είναι πολύ αργά για την ίδια τη ζωή της. Μια ταινία από τον μετρ του είδους Μπράιαν Ντε Πάλμα, στα χνάρια των ταινιών «Dressed To Kill» και «Βασικό ένστικτο», που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση. (Γαλλία / Γερμανία / Ισπανία / Βρετανία, 2012, 105′)

HeliosPlus