7 ελληνικές ταινίες σε 7 ημέρες

Τους τελευταίους μήνες έχουμε αναφερθεί εκτενώς στην προσπάθεια αναβάθμισης του ελληνικού κινηματογράφου από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Τους τελευταίους μήνες έχουμε αναφερθεί εκτενώς στην προσπάθεια αναβάθμισης του ελληνικού κινηματογράφου από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που από εφέτος, με νέα διεύθυνση, διοργανώνει το Πανόραμα Ελληνικών Ταινιών, το οποίο, όπως ορίζεται από τον νόμο, δεν είναι διαγωνιστικό (θα φιλοξενήσει πέντε ανεξάρτητα βραβεία, ανάμεσα στα οποία το βραβείο κοινού FISCHER, το βραβείο της διεθνούς κριτικής FIPRESCI και το βραβείο των ελλήνων κριτικών ΠΕΚΚ). Ωστόσο, στην τελική, τα βραβεία δεν έχουν τόση σημασία όση έχουν οι ίδιες οι ταινίες, πολλές από τις οποίες καλούνται να περάσουν για πρώτη φορά τις εξετάσεις με τους θεατές. Γι’ αυτό και επιλέξαμε μια ελληνική ταινία ανά ημέρα, αδικώντας, αναγκαστικά, αρκετές που δεν μπορούν να αναφερθούν. Ολες οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα «Τώνια Μαρκετάκη» του Λιμανιού Θεσσαλονίκης.
Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 17.30

«42 δευτερόλεπτα ευτυχίας»


της Χριστίνας Kallas-Καλογεροπούλου
Οι σχέσεις μιας ομάδας φίλων βαδίζουν σε τεντωμένο σκοινί, λίγο πριν από την έκρηξη, όταν συναντιούνται με αφορμή τον πρώτο ομοφυλοφιλικό γάμο της παρέας. Η ταινία εντάσσεται στην ενότητα «Ελληνες της Διασποράς».
Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 22.30

«Αγάπη, Αγάπη, Αγάπη»


του Κώστα Ζάπα
Ο προκλητικός σκηνοθέτης της «Uncut family» επιστρέφει με μια ακραία ερωτική ιστορία, «ηλεκτρισμένη» όπως οι ήρωές της (Αγγελος Βαλέρας, Αγγελική Παπαθεμελή, Νικολίτσα Ντρίζη και ο Αντώνης Παπαδόπουλος που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή).
Τρίτη 8 Νοεμβρίου στις 20.00

«Park»


της Σοφίας Εξάρχου
Η νεανική απελπισία και ο βρώμικος ερωτισμός στην Ελλάδα της κρίσης ορίζουν τις ζωές μιας παρέας εφήβων που ζουν στις εγκαταστάσεις-φαντάσματα του Ολυμπιακού Χωριού της Αθήνας (Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Δημήτρης Κίτσος, Λένα Κιτσοπούλου κ.ά).
Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 20.00
«Νήμα»

του The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης)
Θρίλερ φαντασίας με τη Σοφία Κόκκαλη σε διπλό ρόλο: είναι η Νίκη, μια αγωνίστρια της Αντίστασης σε μια εφιαλτική δικτατορία (Αθήνα, 1972), αλλά και ο Λευτέρης, ο γιος της Νίκης, ο οποίος αργά ή γρήγορα πρέπει να κόψει το νήμα που τους δένει.
Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 20.00

«Οντως φιλιούνται;»


του Γιάννη Κορρέ
Το χρονικό της σχέσης του Ντάνυ και της Στέλλας σε μια ταινία που αφουγκράζεται τη γενιά λίγο πριν από τα τριάντα και υπόσχεται αφοπλιστική ειλικρίνεια και σαρκαστικό χιούμορ (Θανάσης Πετρόπουλος, Ηρώ Μπέζου κ.ά.).
Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στις 20.00

«Αφτερλωβ»


του Στέργιου Πάσχου
Μια μοντέρνα ερωτική ιστορία που μπορεί να ιδωθεί και ως η πιο εναλλακτική ρομαντική κομεντί των ημερών μας (Ηρώ Μπέζου, Χάρης Φραγκούλης).
Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 20.00

«Πλατεία Αμερικής»


του Γιάννη Σακαρίδη
Κοινωνικό δράμα τοποθετημένο στα σπλάχνα μιας πόλης που βράζει χτυπημένη από την ξενοφοβία, τη μισαλλοδοξία και την αποξένωση. Υπάρχει διέξοδος; (Γιάννης Στάνκογλου, Μάκης Παπαδημητρίου, Θέμις Μπαζάκα, Ερρίκος Λίτσης κ.ά.)
info:
Πανόραμα Ελληνικών Ταινιών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης από τις 4 ως τις 13 Νοεμβρίου 2016. Ολες οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα «Τώνια Μαρκετάκη» του Λιμανιού Θεσσαλονίκης.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.