Ο Francois Perret, διάσημος chocolatier και pastry chef, στεκόταν πάνω από τα κεφάλια μας. Τον παρακολουθούσα να μας εξηγεί με λεπτομέρειες τον τρόπο παρασκευής και τα ακριβά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τις florentines, tuile cigarettes chocolate chips και όλα τα άλλα υπέροχα delights τα οποία συνόδευαν το απογευματινό μας τσάι στο φημισμένο «Salon Proust». Ανακάτεψα με το βαρύτιμο ασημένιο κουταλάκι το Haviland tea. Ο νεαρός Francois επεσήμανε ότι στο πολυτελές spot του πλήρως ανακαινισμένου «Ritz Paris» συγκεντρώνονται πλέον οι κορυφαίες προσωπικότητες του πλανήτη. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής λίγο μετά την αναχώρηση του Perret ακούμπησε ένα μικρό βελούδινο κουτί στο μάρμαρο του τραπεζιού. Η αποκάλυψη του δαχτυλιδιού με το εξαιρετικής κοπής ροζ διαμάντι με έκανε να γελάσω δυνατά. Ο παιδικός μου φίλος φρόντισε γρήγορα να το κρύψει στην τσέπη του. «Μα είναι ακριβώς το ίδιο που είχες προσφέρει στην τρίτη σύζυγό σου» ψιθύρισα. «Μήπως σκοπεύεις να προχωρήσεις σε τέταρτο γάμο;» τον ρώτησα γεμάτη περιέργεια. Ο golden heir σούφρωσε τα χείλη του ειρωνικά. Στη συνέχεια μου αποκάλυψε ότι η «πτωχή» πλέον (λόγω λανθασμένων επιχειρηματικών κινήσεων) πρώην σύζυγός του «επέστρεψε» στον ίδιο το μυθικής αξίας δαχτυλίδι. Στην πραγματικότητα ζήτησε επίμονα από τον κ. Δελμούζο-Κασσανδρή να το αγοράσει για δεύτερη φορά! Ο… φιλεύσπλαχνος επιχειρηματίας προχώρησε γρήγορα στην εξαγορά του εκτυφλωτικού «πολύπαθου» pink diamond. Ενα σχεδόν όμοιο, βάρους 24,78 καρατίων, με την υπογραφή του οίκου Graff, είχε «πιάσει» σε δημοπρασία του Sotheby’s στη Γενεύη την τιμή των 46,2 εκατ. δολαρίων. Το ίδιο απόγευμα ο Φίφης το χάρισε στην καινούργια ερωμένη του. Ξανθιά καλλονή, παντρεμένη με άλλον γνωστό μεγιστάνα του πλούτου. Πρόκειται για ένα ροζ διαμάντι με αμαρτωλή διαδρομή…
Τα private parties, η Λάτση, η Ανούσκα και η Λάρα

Η περιπετειώδης διαδρομή του… αμαρτωλού ροζ διαμαντιού ξεκίνησε από το Μαϊάμι και το Λονδίνο, για να φθάσει –με μια στάση στην Πόλη του Φωτός –στη Γενεύη και στο Γκστάαντ. Το ταξίδι άλλωστε ενός από τα most valuable diamonds του πλανήτη, με προορισμό το κοσμοπολίτικο θέρετρο των Ελβετικών Αλπεων, είναι γεμάτο από καλά κρυμμένα μυστικά. Στην Place Vendome, έξω από το «The Ritz» και τα γύρω πανάκριβα κοσμηματοπωλεία, οι πελάτες είναι αρκετοί.
Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος και η εντυπωσιακή σύζυγός του Λάρα έδειχναν απόλυτα χαλαροί και πλήρως εξοικειωμένοι με το περιβάλλον τού επίσης πολυτελούς ξενοδοχείου «Plaza Athénée» στην Avenue Montaigne. Ρουφάω μια γουλιά από το τσάι μου. Μέσα στο κινητό μου υπάρχουν δεκάδες φωτογραφίες από τα big parties στο Λονδίνο με αφορμή το Halloween. Η Εσθήρ και η Ούρσουλα τραβούσαν συνεχώς φωτογραφίες από την εκπληκτική διακόσμηση του «Annabel’s» (του προσωρινού χώρου που βρίσκεται δίπλα στο εμβληματικό private club, το οποίο θα παραδοθεί ανακαινισμένο στα τέλη του 2018), με τις φωτισμένες κολοκύθες στα σκαλοπάτια, τους μοβ-πράσινους προβολείς, τους ανθρώπινους σκελετούς, τα χαρούμενα φαντάσματα, τις μάγισσες πάνω σε σκουπόξυλα και τους έλληνες ισχυρούς του χρήματος μεγάλους πρωταγωνιστές. Η Μαριάννα Λάτση, μαζί με τη Χάλα Χούρι ήταν πραγματικά εκθαμβωτικές μέσα στα couture φορέματά τους. Λίγο πιο μακριά νεαρά μέλη της οικογένειας Γκόλτσμιθ, διεθνείς πολυεκατομμυριούχοι, και σε ένα από τα καλά τραπέζια που πάντα διατίθενται για τα παλιά αγαπημένα μέλη του club το ζεύγος Νίκου και Καθλίν Μακροπούλου, μαζί με την κατάξανθη 17χρονη Λαβίνια να κλέβει την παράσταση με τη μεταμφίεσή της σε αέρινο total black ξωτικό. Η Ούρσουλα πέρασε λίγο πριν από το «Harry ‘s Bar». Συνομιλούσε με τον ιταλό μετρ Λουτσιάνο όταν παρατήρησε ότι σε ένα από τα τραπέζια βρίσκονταν ο Γιώργος Ραφαήλ με την όμορφη σύζυγό του Ανούσκα Σβαρόφσκι και αραβικής καταγωγής εστεμμένο. Ο Ηλίας Μεταξάς και τα παιδιά του προτίμησαν το κλασικό «CIPRIANI».
Το πάρτι του εγγονού του Κωνσταντίνου στο «Albert’s club»

Επιλέγω το ολόχρυσο φόρεμα με τις παγέτες και την υπογραφή Alexander mcQueen για τη νέα βραδινή μου έξοδο. Εχω επιστρέψει στην Ελλάδα. Οι εικόνες όμως από το Παρίσι και το Λονδίνο στριφογυρίζουν στο μυαλό μου. Εικόνες γεμάτες εκτυφλωτικά χρώματα. Οι φωτογραφίες της Μαρί-Σαντάλ και της κόρης της Μαρίας-Ολυμπίας με στολές Halloween λίγο προτού αναχωρήσουν για το «Albert’s members club» (άνοιξε πριν από λίγους μήνες στο Knightsbridge και είναι αγαπημένο στέκι του Σκοτ Ιστγουντ) κερδίζουν τις εντυπώσεις. Τα ωραιότερα αγόρια και κορίτσια, γόνοι ισχυρών αριστοκρατικών οικογενειών του Λονδίνου, συγκεντρώθηκαν στο δημοφιλές spot για τα γενέθλια του Κωνσταντίνου, γιου του πρίγκιπα Παύλου και της très chic Μαρί-Σαντάλ. Η αδερφή του Ντίνου, όπως τον αποκαλούν οι φίλοι, fashion icon Μαρία-Ολυμπία, έφθασε ειδικά από τη Νέα Υόρκη για τα γενέθλια του αδελφού της. Ενα happy birthday party με κινηματογραφικού τύπου μεταμφιέσεις λόγω του «Halloween». Ο γοητευτικός εγγονός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ετοιμάζεται σε λίγους μήνες να αναχωρήσει για σπουδές σε ένα από τα πλέον φημισμένα πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν στενοί του φίλοι, γόνοι γνωστών εφοπλιστικών οικογενειών της παροικίας μας στο Λονδίνο…
Κολοκύθες από χρυσάφι
Οι χρυσές κολοκύθες-ποτήρι μέσα από τις οποίες superstars και billionaires απολάμβαναν τα κοκτέιλ τους στο Halloween party του «Nomad Hotel» της Νέας Υόρκης κάνουν θραύση. Μα τι είναι αυτό που έγινε την εφετινή χρονιά με τη συγκεκριμένη γιορτή; Ενας παγκόσμιος χαμός με θεαματικές μεταμφιέσεις που σε κάποιους στοίχισαν πάρα πολλά χρήματα. Οι δύο στενές μου φίλες συνεχίζουν να στέλνουν φωτογραφίες από τα private parties και τα μικρά γεύματα σε trendy restaurants της βρετανικής πρωτεύουσας. Στο «Novikov restaurant & bar» ο γνωστός φαρμακοβιομήχανος Βασίλης Κάτσος (ήταν πρωταγωνιστής σε ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά deals που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα) δοκιμάζει tuna tartare spanish και Langoustine Tartare Faroe Island μαζί με οικογενειακούς φίλους. Ο κ. Κάτσος κατοικεί πλέον ένα σημαντικό μέρος του χρόνου στο Βέλγιο. Σε ένα υπερσύγχρονο κέντρο ιππασίας κοντά στη βελγική πρωτεύουσα έχουν μεταφερθεί τα άλογα της νεαρής του κόρης. Η μικρή Κάτσου αποτελεί μεγάλο ταλέντο στον χώρο του συγκεκριμένου αθλήματος. Το ίδιο κέντρο ιππασίας, ένα από τα πλέον φημισμένα στην Ευρώπη, χρησιμοποιεί και η Αθηνά Ωνάση. Η χρυσή κληρονόμος, η οποία έκανε πέρασμα-αστραπή από τη βρετανική πρωτεύουσα, πληροφορούμαι ότι –παρά τις φήμες που κυκλοφόρησαν -δεν έχει αναθερμάνει πλήρως τις σχέσεις της με τον πατέρα της Τιερί Ρουσέλ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ