Γ. Καρράς: «Πρέπει να επανέλθουμε πλέον σε νομοθέτηση του συνόλου του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου»

Την Τετάρτη 02 Νοεμβρίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργος Καρράς, μίλησε στον Βήμα Fm 99.5 για το ΕΣΡ και για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Την Τετάρτη 02 Νοεμβρίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργος Καρράς, μίλησε στην εκπομπή των Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για το ΕΣΡ και για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. {{{ audio1 }}}

Για το ΕΣΡ και για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου

«Καταψηφίσαμε επειδή είχαμε θέσει ως προϋπόθεση να υπάρξει μια προηγούμενη συνεννόηση ομοφωνίας στα πρόσωπα τα οποία θα προτείνονταν. Με την έννοια αυτή και με το γεγονός ότι είναι θετικό, έτσι το κρίνουμε, ότι έρχεται να μην εφαρμοστεί, φαίνεται, τελικά, με τη διάταξη την οποία προτείνει ο κ. Παππάς, προσωρινώς έστω, ο αριθμός των τεσσάρων αδειών, ζητήσαμε να υπάρξει συμφωνία για τα πρόσωπα. Δεν υπήρξε αυτό, ήταν αρνητική η ψήφος μας. Ο νόμος στο 2Α, κηρύσσεται αντισυνταγματικό. Με την έννοια, λοιπόν αυτή, πρέπει να επανέλθουμε πλέον σε νομοθέτηση του συνόλου, αν θέλετε, του τοπίου του ραδιοτηλεοπτικού, για το λόγο τον εξής, μία διαγωνιστική διαδικασία, που οδηγεί εκ ποδών εκ των πραγμάτων, σε περιορισμό των υφισταμένων μεταδόσεων των καναλιών, δηλαδή οδηγεί σε περιορισμό της πολυφωνίας. Επομένως η ανάγκη για έναν καινούριο νόμο υπάρχει».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.