Να ακυρώσει τη συζήτηση ότι δεν επιθυμεί λύση και εξακολουθεί και κινείται παρελκυστικά επιχειρεί η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία για να αρθεί, κατά την ίδια το αδιέξοδο με τη συγκρότηση του Ε.Σ.Ρ. πρότεινε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, για πρόεδρο της ανεξάρτητης αρχής, τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κουτρομάνο.

Η κίνηση αυτή έγινε, μετά από σύσκεψη που προηγήθηκε υπό τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και στη σκιά της νέας αποτυχημένης χθεσινής απόπειρας να συγκροτηθεί το προεδρείο του Ε.Σ.Ρ.από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Στη σκιά της κίνησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού που έδωσαν θετική ψήφο, εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, η αξιωματική αντιπολίτευση πέρα από τη χθεσινή δημοσιοποίηση της πρότασής νόμου για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, επέλεξε να προτείνει και όνομα για την προεδρία του Ε.Σ.Ρ., ώστε να εμφανιστεί ως θεσμικά υπεύθυνη, απαντώντας ουσιαστικά και στις κατηγορίες από διάφορες πλευρές, περί «θεσμικής ανευθυνότητας».

Όμως, η Ν.Δ., ενόψει της νέας Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, αν και πρότεινε όνομα για την προεδρία του Ε.Σ.Ρ. επιμένει ότι η κατάργηση του νόμου Παππά πρέπει να προηγηθεί της επιλογής προσώπων.

«Η Ν.Δ. σήμερα, κάνει ένα ακόμα υπεύθυνο βήμα για την άρση του αδιεξόδου. Προτείνει για τη θέση του Προέδρου του Ε.Σ.Ρ.τον κ. Αθανάσιο Κουτρομάνο. Τέως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Πρόκειται για πρόσωπο με απόλυτα διαφανή δημόσια πορεία, εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής, στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις”, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ» τόνισε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος και συμπλήρωσε: «Η πρόταση νόμου που παρουσιάσαμε η οποία καταργεί το νόμο Παππά και η υποψηφιότητα του κ. Κουτρομάνου επιβεβαιώνουν έμπρακτα τη συμβολή της ΝΔ για λύση».

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση για να τεθεί οριστικό τέλος στη σημερινή νοσηρή κατάσταση και στα αδιέξοδα που προκάλεσε η κυβέρνηση, όπως λένε κεντρικά της στελέχη, προϋπόθεση είναι η επαναφορά της θεσμικής τάξης με την κατάργηση των προβληματικών διατάξεων του νόμου Παππά. «Αυτή η κατάργηση, προηγείται της επιλογής των προσώπων που θα συγκροτήσουν το Ε.Σ.Ρ.» είναι το μήνυμα που εκπέμπεται από την Πειραιώς.

Παράλληλα, η Ν.Δ.που πρέπει στην προσεχή Διάσκεψη να αλλάξει άποψη, καθώς χωρίς τις ψήφους των βουλευτών της είναι αδύνατον να συγκεντρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5, εμμένει στην επίθεση κατά του Μεγάρου Μαξίμου.

Μάλιστα, ο κ. Κουμουτσάκος, στα πλαίσια της κεντρικής γραμμής της Ν.Δ., επικρίνει και πάλι την κυβέρνηση για το αδιέξοδο και μιλά για «αυταρχικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης, με όχημα τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά, για τη χειραγώγηση της Ενημέρωσης».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ν.Δ., το αδιέξοδο αυτό πρέπει να αρθεί και γι’ αυτό, όπως διευκρίνισε, η αξιωματική αντιπολίτευση δημοσιοποίησε, από χθες πρόταση Νόμου, που σέβεται τη συνταγματική τάξη, διασφαλίζει την πολυφωνία, αποκλείει το “μαύρο”, προστατεύει τις θέσεις εργασίας στα Μ.Μ.Ε.και φέρνει χρήματα στα δημόσια ταμεία.