Και οι επτά θα είναι υπέροχοι;

Tι θα μπορούσε να συμβεί αν επτά φίλοι αποφάσιζαν να μοιραστούν μεταξύ τους όλες τις κλήσεις και τα μηνύματα που

Tι θα μπορούσε να συμβεί αν επτά φίλοι αποφάσιζαν να μοιραστούν μεταξύ τους όλες τις κλήσεις και τα μηνύματα που έρχονται στα κινητά τους; Θα μπορούσαν να αντέξουν τα μυστικά που αποκαλύπτονται; Και πόσο συγκλονιστικά, πόσο πιπεράτα ή πόσο αδιάφορα θα μπορούσαν να είναι αυτά τα μυστικά; Η απάντηση των παραπάνω ερωτημάτων βρίσκεται στην τελευταία ταινία του Θοδωρή Αθερίδη «Τέλειοι ξένοι», η οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων θα διανεμηθεί στις αίθουσες την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου.
Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά ταινία που σκηνοθετεί ο δημοφιλής ηθοποιός στον κινηματογράφο κρατώντας για τον εαυτό του τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Αθερίδης ξεκίνησε στην κινηματογραφική σκηνοθεσία με το «Μια μέλισσα τον Αύγουστο» το 2007 (μια μεταφορά θεατρικού έργου του που σημείωσε μεγάλη επιτυχία) και επτά χρόνια αργότερα έδωσε το «Από έρωτα», που του χάρισε και μια υποψηφιότητα για το βραβείο σεναρίου στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Εκτός από τον ίδιο τον Αθερίδη, στους «Τέλειους ξένους» πρωταγωνιστούν οι Ευαγγελία Συριοπούλου, Μαρία Ναυπλιώτου, Μάκης Παπαδημητρίου, Σμαράγδα Καρύδη, Γιάννος Περλέγκας και Αλκις Κούρκουλος· αυτά είναι τα επτά πρόσωπα της ιστορίας της ταινίας. Μια φιλική συμμετοχή έγινε από τη Χριστίνα Βαρώτσου.
Παραγωγοί στους «Τέλειους ξένους» είναι οι VIEWMASTER FILMS, FEMEWAY LTD, WORD OF MOUTH, ΕΡΤ, NOVACINEMA και PES SUNSHINE, ενώ τη διανομή της στις αίθουσες ανέλαβε η ODEON, η οποία ως γνωστόν είναι μια εταιρεία που έχει στηρίξει τον ελληνικό κινηματογράφο. Μερικοί από τους υπόλοιπους συντελεστές στη δημιουργία των «Τέλειων ξένων» είναι ο Γιώργος Αργυροηλιόπουλος GSC στη διεύθυνση φωτογραφίας, η Εύα Νάθενα στα σκηνικά και στα κοστούμια και ο Λάμπης Χαραλαμπίδης στο μοντάζ.
Πάντως τον τελευταίο καιρό τα γρανάζια της μηχανής προώθησης των «Τέλειων ξένων» δουλεύουν πυρετωδώς. Δημιουργήθηκαν και «τρέχουν» ήδη τόσο η επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας (www.teleioi-ksenoi.gr) όσο και η επίσημη σελίδα της στο Facebook (www.facebook.com/teleioiksenoi). Στην επίσημη ιστοσελίδα ο χρήστης μπορεί να πάρει τις βασικές πληροφορίες, όπως η σύνοψη, η διανομή, το υλικό προώθησης (trailers, clips), οι φωτογραφίες και μια πρώτη γνωριμία με τους χαρακτήρες.
Στη σελίδα του Facebook, ο χρήστης μπορεί να βρει πλούσιο φωτογραφικό υλικό και video από τα γυρίσματα. Εξάλλου σε καθημερινή βάση ο Θοδωρής Αθερίδης παρουσιάζει το δικό του Ημερολόγιο, προσφέροντας μια αποκαλυπτική και ενίοτε κωμική ματιά στη διαδικασία των γυρισμάτων.
Ενα παράδειγμα παραθέτουμε εδώ: «Δεύτερη μέρα εξωτερικά. Αυτοκίνητα. Διαδρομές. Σ’ αυτήν την ταινία ξεκινήσαμε με τα γυρίσματα εκτός σπιτιού. Ακόμα δεν έχουμε μπει στο πεδίο της μάχης. Εχουμε το περιθώριο να κινηθούμε χωρίς άγχος. Σ’ όλα τα πλάνα στριμώχνομαι σκυφτός εγώ κι ο Δημήτρης ο ηχολήπτης στο πίσω κάθισμα. Κρατάω το video assist για να ξέρω αν είμαστε εντάξει από εικόνα χωρίς να χρειάζεται να τα βλέπουμε ξανά και ξανά αργότερα. Η εξοικονόμηση του χρόνου είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Οι ηθοποιοί πάντοτε σ’ αυτά τα γυρίσματα ξοδεύουν τον λιγότερο χρόνο. Τον περισσότερο, τον παίρνει η θέση της κάμερας… Αλλη μια μέρα χωρίς άγχος τελείωσε».

HeliosPlus

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.