Αδ. Γεωργιάδης: «Εάν επιλέξουν την πόλωση, δεν θα έχουμε ΕΣΡ, δεν πρόκειται να εκβιάσει την Ν.Δ., ο κ. Τσίπρας»

Την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στον Βήμα Fm 99.5 για τις προϋποθέσεις που θέτει η ΝΔ για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, για την επιλογή Πολύδωρα, για τα σενάρια συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή και για το ταξίδι Παππά – Αρτεμίου, στη Βενεζουέλα το 2013

Την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στην εκπομπή των Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανού για τις προϋποθέσεις που θέτει η ΝΔ για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, για την επιλογή Πολύδωρα, για τα σενάρια συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή και για το ταξίδι Παππά – Αρτεμίου, στη Βενεζουέλα το 2013. {{{ audio1 }}}

Για τις προϋποθέσεις που θέτει η ΝΔ για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

«Διαβλέπω μια μεγάλη στροφή στην κυβέρνηση, από την Παρασκευή το βράδυ μέχρι σήμερα. Μετά την τραγική εμφάνιση της κυρίας Όλγας Γεροβασίλη και την ευθεία επίθεση στην Ελληνική Δικαιοσύνη, με τρόπο πρωτοφανή και πρωτόγνωρο, φαίνεται ότι έχουν επικρατήσει στην κυβέρνηση ψυχραιμότερες σκέψεις. Η γραμμή (της Ν.Δ.) θα είναι: σεβασμός στην απόφαση του ΣτΕ, κατάργηση του νόμου του κ. Παππά, ως προς το σκέλος, το οποίο αφορά τη μεγάλη αντίρρηση της Ν.Δ. από την αρχή. Εμείς επιμένουμε ότι δεν δεχόμαστε περιορισμό στις άδειες, το ξεκαθαρίζουμε αυτό, εάν όλα αυτά συμβούν, είμαστε εδώ για να μπούμε στα ονόματα. Σήμερα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για αυτό, σήμερα δεν είναι η κατάλληλη μέρα για αυτό».

Για την επιλογή Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ

«Πιστεύω ότι η επιλογή Πολύδωρα, έγινε με την κλασσική, λίγο πονηρή, τακτική του κ. Τσίπρα, να δημιουργήσει εσωτερικά προβλήματα στη Ν.Δ..

Όταν το πρόσωπο αυτό το κάλεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου, τον περιέβαλε με θεσμικότητά του και όταν το πρόσωπο αυτό, ήταν εχθές στην ΕΡΤ και επί 45 λεπτά δίνει τη μάχη για τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί ομολογώ δεν έχω δει πολλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εκθειάζουν σε αυτό το βαθμό τον κ. Τσίπρα όσο είδα χθες τον κ. Βύρωνα Πολύδωρα, το λεω μετά λύπης μου βέβαια.

Εάν επιλέξουν την πόλωση, δεν θα έχουμε ΕΣΡ, είναι πάρα πολύ απλό, δεν πρόκειται να εκβιάσει την Ν.Δ., ο κ. Τσίπρας. Θα καταλήξουμε σε ονόματα, δεν θα τα χαλάσουμε σε ονόματα. Υπάρχουν στη χώρα σοβαροί άνθρωποι, που μπορούν να αποκτήσουν την κοινή αποδοχή».

Για τα σενάρια συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή

«Η Χρυσή Αυγή, δεν είναι καν, ακροδεξιά, οι ακροδεξιοί στην Ελλάδα ήταν οι Χουντικοί, αυτή την έννοια έχει η ακροδεξιάς την Ελλάδα, ήταν εξωκοινοβουλευτική, δηλαδή. Η Χρυσή Αυγή, είναι Εθνικο-σοσιαλιστικής ιδεολογίας. Δεν έχει καμία σχέση με μας, δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με μας, ούτε στο μέλλον γιατί αυτά που πιστεύουμε είναι θεμελιωδώς, διαφορετικά».

Για το ταξίδι Παππά – Αρτεμίου, στη Βενεζουέλα το 2013

«Τί είπε ο κ. Παππάς, προφανώς φοβούμενος τη συνέχεια των αποκαλύψεων; Δεν είπε, δεν έκανα το ταξίδι με τον Αρτεμίου στη Βενεζουέλα, είπε το έκανα το ταξίδι με τον Αρτεμίου, στη Βενεζουέλα. Αποφάσισε να πάει να διερευνήσει, την πιθανότητα να πουλήσουμε αγροτικά προϊόντα. Ο κ. Παππάς, το ξαναλέω, αν ξέρει τι είναι το ραπανάκι και το σπανάκι, γράψτε μου, εν πάση περιπτώσει, πήγε για να πουλήσει αγροτικά προϊόντα, στη Βενεζουέλα και πήρε ως συνεργάτη του, όχι κάποιον ας πούμε, τον υπεύθυνο Αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουν έναν τέτοιον δεν μπορεί να μην έχουν κάποιον, όχι τον κ. Αποστόλου αλλά, πήρε για αυτό, έναν δικηγόρο που ειδικεύεται στις offshore».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.