Πάλι βαράει τα νταούλια του λαϊκισμού

Τα «μίντια της διαπλοκής ή τα «βοθροκάναλα» - στην ευγενή διάλεκτο Πολάκη - που μετά την απόφαση-σταθμό του ΣτΕ θα συνεχίσουν να εκπέμπουν κανονικά,

Τα «μίντια της διαπλοκής ή τα «βοθροκάναλα» –στην ευγενή διάλεκτο Πολάκη –που μετά την απόφαση-σταθμό του ΣτΕ θα συνεχίσουν να εκπέμπουν κανονικά, είναι αυτά που φταίνε, σύμφωνα με την κυβέρνηση, για τον πάτο που έχουν πιάσει οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις δημοσκοπήσεις, εξανεμίζοντας ουσιαστικά μέσα σε 21 μήνες όλο το πολιτικό κεφάλαιο που απέκτησαν τον Ιανουάριο του 2015.
Είναι αξιοσημείωτο ότι –ακόμη και το «ατού» της πρώτη φορά Αριστεράς –ο κ. Τσίπρας είναι ο μόνος πρωθυπουργός της μεταπολιτευτικής περιόδου που παρουσιάζει χαμηλότερη δημοτικότητα από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτού καν συμπληρώσει το ένα τρίτο της θητείας του.
Προφανώς για την καθίζηση αυτή την κύρια ευθύνη δεν έχουν τα ΜΜΕ αλλά η ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης να παράξει έργο και κυρίως οι απίθανες προσδοκίες που είχε δημιουργήσει ο κ. Τσίπρας υποσχόμενος ότι μέσω μιας περήφανης μετωπικής σύγκρουσης με την Ευρώπη θα μπορούσε να επιβάλει τις ελληνικές θέσεις και να καταργήσει τη λιτότητα.
Τελικά υποχρεώθηκε σε τρίτο Μνημόνιο, με σχεδόν οκτώ δισεκατομμύρια νέα φορολογικά μέτρα που πλήττουν κατά κύριο λόγο τους οικονομικά ανίσχυρους, σε κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών, σε νέα διετή ύφεση της οικονομίας και σε επιπλέον χρέη 85 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη χώρα!
Και αντί ο κ. Τσίπρας να σοβαρευτεί και να κάνει το παν για να εφαρμόσει τα υπεσχημένα, συνεχίζει με ακατάσχετο λαϊκισμό να φτιάχνει εσωτερικούς εχθρούς και να ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους για την κατάντια της κυβέρνησής του, στα κανάλια και στους καναλάρχες, στη διαπλοκή, στους δημοσιογράφους, στους δικαστές, και βέβαια στους Γερμανούς και στον νεοφιλελευθερισμό της Ευρώπης.
Ομως αν η κυβέρνηση δεν ολοκληρώσει –όσο τον δυνατόν γρηγορότερα –τη δεύτερη αξιολόγηση και δεν προωθήσει τη μακρά λίστα των ιδιωτικοποιήσεων που έχει αναλάβει, η χώρα κινδυνεύει να μείνει το 2018 –που λήγει η χρηματοδότηση του τρίτου Μνημονίου –μετέωρη.
Γι’ αυτό και ο κ. Ρέγκλινγκ του ESM έκρουσε τον κώδωνα αυτή τη βδομάδα προειδοποιώντας ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει δοκιμαστικά στις αγορές το 2017, μόνο εάν υπάρξει κυβερνητική ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων που έχει αναλάβει.
Δυστυχώς, στην αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση, ο Πρωθυπουργός χτυπάει και πάλι τα νταούλια του λαϊκισμού ζητώντας ελάφρυνση του χρέους –εδώ και τώρα –ενώ ενθαρρύνει τους «53» και τον αδιόρθωτο κ. Σκουρλέτη να κάνουν και πάλι του κεφαλιού τους, δείχνοντας στους ξένους (κράτη και επιχειρηματίες) ότι δεν έχουν κανέναν λόγο να αντιμετωπίζουν την Ελλάδα με σοβαρότητα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.