Ο μάνατζερ της Nissan και της Renault θα «τρέχει» και τη Mitsubishi

Αλλον έναν τίτλο, εκείνον του προέδρου της Mitsubishi, φαίνεται ότι θα προσθέσει στο ήδη πλούσιο βιογραφικό του ο Κάρλος Γκον.

Αλλον έναν τίτλο, εκείνον του προέδρου της Mitsubishi, φαίνεται ότι θα προσθέσει στο ήδη πλούσιο βιογραφικό του ο Κάρλος Γκον. Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan και πρόεδρος της Renault πρόκειται να αναλάβει το τιμόνι της ιαπωνικής εταιρείας εφόσον εγκριθεί τελικά από τις εποπτικές αρχές η πρόταση εξαγοράς μεριδίου 34% που κατέθεσε η πρώτη για τη Mitsubishi. Αν η Nissan εξασφαλίσει το πολυπόθητο OK για την ολοκλήρωση της συμφωνίας –αξίας 237 δισ. γεν (1,9 δισ. ευρώ) -, θα γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Mitsubishi Motors και ο Γκον το αφεντικό σε τρεις από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου.
Ο ηλικίας 62 ετών πετυχημένος μάνατζερ είναι από τα καλύτερα αμειβόμενα στελέχη του χώρου, ενώ τα τελευταία χρόνια κατακτά αδιάκοπα την πρώτη θέση στον κατάλογο με τα πιο ακριβοπληρωμένα πρόσωπα της Ιαπωνίας. Παρότι η αμοιβή του για την επικείμενη θέση του στη Mitsubishi δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επισήμως, εκτιμάται ότι οι συνολικές απολαβές του και από τις τρεις εταιρείες αυτοκινήτων θα «ισοφαρίσουν» τους αστρονομικούς μισθούς των ομολόγων του στις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, σχολιάζει η «Wall Street Journal». Το 2015 ο Γκον έλαβε συνδυαστικά 18 εκατ. δολάρια για τις υπηρεσίες του στη Renault και στη Nissan.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.