1η Νοεμβρίου


Βίος Νεύτωνος στο Ευγενίδειο


ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ, ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ & Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 379, ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ
Το Ιδρυμα Ευγενίδου μάς προσκαλεί την Τρίτη στην επίσημη παρουσίαση της νέας του παραγωγής «Νεύτων: Η Δύναμη του Θεού», που κατέκτησε το Βραβείο Κοινού και το Βραβείο Ειδικής Μνείας στο 10o Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας (ISFFA). Πρόκειται για ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του σπουδαίου διανοητή Ισαάκ Νεύτωνος. Θα πραγματοποιηθούν δύο προβολές (ώρες 18.30 και 20.00) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου που θα αρχίσουν να διανέμονται στις 18.00 από το ταμείο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Εισαγωγικό βίντεο για το ντοκιμαντέρ μπορείτε να δείτε στο www.youtube.com/watch?v=9t_RkLhLcOo.
1η Νοεμβρίου


Από τον Θαλή στην Αστροσωματιδιακή Φυσική


ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ, ΠΑΡΑΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Γιορτή της Επιστήμης», ο καθηγητής και διευθυντής του Εργαστηρίου Αστροσωματιδιακής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Paris-Denis Diderot, Σταύρος Κατσανέβας, θα μιλήσει την Τετάρτη και ώρα 19.00 στην αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Με τίτλο «Μελετώντας τον κόσμο – Από τον Θαλή στην Αστροσωματιδιακή Φυσική», θα αναδείξει το επιστημονικό εγχείρημα, τα επιτεύγματα της επιστήμης, όπως και τις μελλοντικές προοπτικές της. Ελεύθερη είσοδος με προαπαιτούμενο το δελτίο εισόδου (τηλ. 2310 895 800). Η ομιλία θα μεταδοθεί και διαδικτυακά, στο https://diavlos.grnet.gr/event/e738.
4-5 Νοεμβρίου


Ερπετολογικό Συμπόσιο στην Κηφισιά


ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΛΕΒΙΔΟΥ 13 & ΟΘΩΝΟΣ 100, ΚΗΦΙΣΙΑ
Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και η Ελληνική Ερπετολογική Εταιρεία (ΕΛΕΡΠΕ) συνδιοργανώνουν το 1ο Ερπετολογικό Συμπόσιο, την Παρασκευή (17.00 – 20.30) και το Σάββατο (10.00 – 19.30). Το συμπόσιο έχει ως στόχο να φέρει το ευρύ κοινό σε επαφή με τα ερπετά και τα αμφίβια της Ελλάδας αλλά και άλλων χωρών και να παρουσιάσει τη χρησιμότητα και τον ρόλο τους στη φύση και στη ζωή μας. Παράλληλα, θα λάβει χώρα έκθεση ζωντανών ερπετών – αμφιβίων στο Αίθριο του Κέντρου ΓΑΙΑ, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016. Πληροφορίες στο www.gnhm.gr/.
4 Νοεμβρίου


Ο Knud Illeris για το πώς μαθαίνουμε


ΚΤΙΡΙΟ ΙΜΕ/ΓΣΕΒΕΕ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 46, ΑΘΗΝΑ
Η Επιστημονική Ενωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων διοργανώνει την Παρασκευή (17.00 – 20.30) διάλεξη του γνωστού καθηγητή διά βίου μάθησης στο Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο της Δανίας, Knud Illeris. Θα μιλήσει με θέμα το αντικείμενο της μάθησης (τις γνώσεις, τις δεξιότητες και ικανότητες), καθώς και τις στάσεις και τις αξίες που αποκτώνται μέσω της μαθησιακής διεργασίας. Θα προλογίσει ο Αλέξης Κόκκος, καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Κόστος συμμετοχής: 20 €, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής στο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScUD_x0uL3Kk7GIRvKW_3xCZpcCjxa_HtI3q1dyPcuwupTiQA/viewform.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ