Είναι ένα ισχυρό εθνικό προϊόν μας, άρρηκτα συνδεδεμένο με την παράδοση αλλά και το τραπέζι μας, αφού η χώρα μας είναι η πρώτη καταναλώτρια ελαιολάδου στην Ευρώπη. «Στυλοβάτης» της μεσογειακής διατροφής, το λάδι της ελιάς αναδεικνύεται τα τελευταία χρόνια σε ένα τρόφιμο-ασπίδα για την υγεία. Εκτός από τα ωφέλιμα λιπαρά που περιέχει, ένα άλλο «δυνατό χαρτί» του φαίνεται να είναι οι πολυφαινόλες του. Αυτές οι χημικές ενώσεις έχουν αρχίσει να διαφημίζονται ως «σωτήρες» που υπόσχονται να μας απαλλάξουν από όλο και περισσότερα προβλήματα υγείας. Πόσα από τα όσα λέγονται έχουν αποδείξει την αξία τους και πόσα βρίσκονται στο στάδιο της υπόσχεσης; Και παρά το γεγονός ότι δεν είναι φάρμακο, μπορεί το ελαιόλαδο σύντομα να αποτελέσει μια πολύτιμη πηγή φαρμάκων; Απαντήσεις στο αφιέρωμα που ακολουθεί.
Διαβάστε τα παρακάτω άρθρα:
Οι θαυματουργές ουσίες που υπάρχουν στο ελαιόλαδο
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ