θέατρο



Φασουλής και Ράντου στο Διάνα


Η Ελένη Ράντου επιστρέφει στο θέατρο Διάνα και, μαζί με τον Σταμάτη Φασουλή που τη σκηνοθετεί, παρουσιάζει από την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου, το έργο της Βρετανίδας Ζίνι Χάρις «Για μια ανάσα…». Μαζί της η Ελένη Ουζουνίδου και οι Αντώνης Καρυστινός, Μελέτης Ηλίας, Κρις Ραντάνοφ, Γιώργος Ματζιάρης. Παραστάσεις από Τετάρτη ως και Κυριακή.
«Ολοι ένα» ξανά


Ο Σταμάτης Κραουνάκης προτείνει «για λίγο ακόμα» τη μουσική του παράσταση «Ολοι ένα» στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Πρεμιέρα την Παρασκευή (4/11) στις 21.00. Παραστάσεις κάθε Παρασκευή & Σάββατο (21.00) ως τις 14/1/2017.
Η Σωτηρία επιστρέφει


«Σωτηρία με λένε», το έργο της Σοφίας Αδαμίδου, μια παράσταση αφιερωμένη στη Σωτηρία Μπέλλου, στη ζωή και στα τραγούδια της, επιστρέφει στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Σκηνοθεσία Χριστίνα Χατζηβασιλείου. Με την Εφη Σταμούλη στον ρόλο της Μπέλλου. Η πρεμιέρα θα δοθεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου (21.00).
μουσική
Μαριίνσκι στο Μέγαρο


Καταξιωμένοι σολίστ του θεάτρου Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης συμμετέχουν στο γκαλά όπερας που θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 31/10, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «2016 – Ετος Ρωσίας στην Ελλάδα / Ελλάδας στη Ρωσία». Στο γκαλά θα εμφανιστούν η σοπράνο Ολγκα Τριφόνοβα, η μέτζο σοπράνο Ελένα Τσβέτκοβα, οι τενόροι Γιεβγκένι Ακίμοφ και Ιγκορ Κολμπ. Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών διευθύνει ο Γκάβριελ Χάινε. Στις 20.30.
Φατζιόλι και Καμεράτα


Ο διάσημος αργεντινός κόντρα τενόρος Φράνκο Φατζιόλι συμπράττει με την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής υπό τον Γιώργο Πέτρου σε ένα πρόγραμμα με έργα Ροσίνι και Νικόλαου Μάντζαρου. Στις 2/11, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στις 20.30.
χορός



Ο Γαλαξίας του Φωνιαδάκη


Ο «Γαλαξίας» του Αντώνη Φωνιαδάκη (σύλληψη, χορογραφία, σκηνοθεσία) παρουσιάζεται σε συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το Εθνικό Θέατρο. Πρόκειται για μια παράσταση ανάμεσα στον χορό και στο θέατρο και συμμετέχουν μέλη του μπαλέτου της ΕΛΣ, ηθοποιοί του Εθνικού Θεάτρου αλλά και χορευτές σύγχρονου χορού. Μουσική: Λίγκετι, Ξενάκη, Ζιλιέν Ταρίντ. Από τις 3 ως τις 27/11, στο θέατρο Ρεξ, Μαρίκα Κοτοπούλη.
εκδηλώσεις

Η Ξένια και ο Κωστής


Η Ξένια Καλογεροπούλου παρουσιάζει το βιβλίο της «Γράμμα στον Κωστή» (Εκδόσεις Πατάκη) στον Πολυχώρο Τέχνης Αλεξάνδρεια (Σπάρτης 14 Πλ. Αμερικής), την Πέμπτη (3/11) στις 19.00. Πρόκειται για μια προσωπική καταγραφή της ηθοποιού προς τον επί 37 χρόνια σύζυγό της, Κωστή Σκαλιόρα.
συζητήσεις

Στο καφέ του Ιανού


Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στο καφέ του Βιβλιοπωλείου Ιανός (Σταδίου 24, τηλ. 210 3217.917) ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Ελλάδας Στάθης Λιβαθινός θα συνομιλήσει με τον Νίκο Θρασυβούλου για τέχνη, κοινωνία, ζωή. Το κοινό θα υποβάλει ερωτήσεις. Στις 20.30. Είσοδος ελεύθερη.
κινηματογράφος

57ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης


Με την πανελλήνια πρώτη της ταινίας «Πάτερσον» του Τζιμ Τζάρμους σηκώνεται την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου η αυλαία του εφετινού φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες της πλ. Αριστοτέλους Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας και στις τέσσερις αίθουσες του Λιμανιού Θεσσαλονίκης (Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Φρίντα Λιάππα και Τώνια Μαρκετάκη). Το φεστιβάλ θα λήξει την Κυριακή 13 Νοεμβρίου.
βιβλία

Για την υγεία


«Χωρίς γιατρειά», μια δημόσια συζήτηση για την ιατρική φροντίδα όταν ο θάνατος είναι πια ορατός, με αφορμή το βιβλίο του Ατούλ Γκαουάντε, «Εμείς οι θνητοί» (ΠΕΚ, 2016), πραγματοποιούν οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης και η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στις 11.00, στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος). Ομιλητές: Ασημίνα Μαγκίνα, πνευμονολόγος – εντατικολόγος, Θεόδωρος Δ. Μουντοκαλάκης, ομότιμος καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ, Σταύρος Ζουμπουλάκης, πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Συντονίζει η ειδική παθολόγος – γηρίατρος Ευρυδίκη Κραββαρίτη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ