Το poodle-μινιατούρα παρακολουθούσε τις εργασίες στην πρόσοψη του υπερπολυτελούς κτιρίου της Πέμπτης Λεωφόρου. Ο νεαρός εφοπλιστής Πανταλέων Κουλουμπρής κοίταζε βαριεστημένα έξω από τα παράθυρα. Οι προσπάθειες των συνεργείων να δέσουν γύρω από το εντυπωσιακά ανακαινισμένο Cartier building τον δημοφιλή κατακόκκινο φιόγκο πλησίαζαν στο τέλος τους. Το εμβληματικό The Fifth Avenue Mansion, που στεγάζει εδώ και πάρα πολλά χρόνια τα κοσμήματα του οίκου, χάρισε ένα φαντασμαγορικό γιορτινό χρώμα στη Νέα Υόρκη. «Τα Χριστούγεννα είναι ήδη εδώ!» μας πληροφόρησε η Αλεάνορ, σύντροφος του ισχυρού ship owner Κουλουμπρή. Με τις άκρες των δακτύλων μου χάιδεψα τα white diamonds πάνω στο «τετράποδο» το οποίο η Γκρέις Κέλι, ακολουθώντας τις συμβουλές του «μέντορά» της Αλφρεντ Χίτσκοκ, χρησιμοποιούσε σαν καρφίτσα. Η εκθαμβωτική ξανθιά Αλεάνορ ζήτησε από τους υπευθύνους του Cartier να τοποθετήσουν γύρω από το περιλαίμιο του poodle τρία ρουμπίνια με το πρώτο γράμμα του ονόματός της. Σκέφθηκα ότι ήταν εξαιρετική ιδέα να παραμείνουμε στις ΗΠΑ για την αργία της 28ης Οκτωβρίου. Ολα τα σημαντικά γεγονότα συμβαίνουν άλλωστε εδώ. Το ρουμπινένιο Α άστραφτε πάνω στο λευκό δέρμα της. Ο πλοιοκτήτης σχολίασε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έφθαναν από την Αθήνα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν επίσης «εγκλωβισμένος» ανάμεσα σε τρία Α. Ανασφάλεια, Αβεβαιότητα, Αγχος, τα συναισθήματα που κάνουν την καθημερινότητα του prime minister όλο και πιο δύσκολη. Η Αλεάνορ παρακολουθούσε με ενδιαφέρον τη συζήτησή μας. Επεσήμανε ότι συμπάσχει με τον ελληνικό λαό, ο οποίος αντιμετωπίζει χιλιάδες προβλήματα. Ξεκαθάρισε όμως ότι στο δικό της λαμπερό lifestyle έχουν θέση μόνο τρία Α… κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από real diamonds. Αυτά των στενών της φίλων, μελών των οικογενειών Ανιέλι, Αρνό και Ακουαβέλα.
Το lunch των πρώην και οι εφοπλιστές

Οι νεαροί Νίκολας και Αλεξάντερ, ιδιοκτήτες της φημισμένης (την ίδρυσε ο παππούς τους το 1921) νεοϋορκέζικης γκαλερί «Aquavella», έχουν παρακολουθήσει με προσοχή την πολυσυζητημένη φωτογράφιση του Αλέξη Τσίπρα σε γνωστό αμερικανικό περιοδικό. Επιμένουν ότι ο σαραντάρης γοητευτικός Alexis αποτελεί μια ενδιαφέρουσα προσωπικότητα για να την «αποτυπώσει» κανείς στον καμβά. Εκείνη τη στιγμή η Θέκλα με καλεί στο κινητό μου. Η παιδική μου φίλη με πληροφόρησε ότι δύο πρώην πρωθυπουργοί απολάμβαναν το μεσημεριανό φαγητό τους σε ξεχωριστούς χώρους της «Μεγάλης Βρεταννίας». Ο Αντώνης Σαμαράς έτρωγε στο roof garden του ιστορικού ξενοδοχείου της πλατείας Συντάγματος μαζί με τον πρώην πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου. Το φθινοπωρινό σκηνικό οδήγησε τον Κώστα και τη Δάφνη Σημίτη να επιλέξουν το «Winter Garden» στο ισόγειο. Η Θέκλα, με την εκρηκτική πυρόξανθη α λα Ρίτα Χέιγουορθ χαίτη μαλλιών, επισημαίνει ότι κάποιες σουίτες του ξενοδοχείου έχουν ήδη κλειστεί από μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου shipping. Ισχυρές μορφές της διεθνούς ναυτιλίας από ολόκληρο τον κόσμο θα φθάσουν στις 9 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Ο έλληνας πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησής του θα φορέσουν τα πιο λαμπερά τους χαμόγελα. Η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυσή της. Η πρόσκληση, σε βαθύ γκρι-μπλε χρώμα με έντονα λευκά γράμματα, το λογότυπο 100 years στο πάνω μέρος, τον πρόεδρο της ΕΕΕ κ. Θεόδωρο Βενιάμη και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης σε «ρόλο» οικοδεσποτών, έφθασε ήδη σε προσωπικότητες του πολιτικού, ναυτιλιακού και επιχειρηματικού χώρου.
Προεδρικά κοκτέιλ, η θεατροπαρέα, η κυρία Φιξ

Τα δύο κοκτέιλ μπροστά μου έχουν έντονο «άρωμα» αμερικανικών προεδρικών εκλογών. Η mixologist του «New Yorker» Πάμελα Βίζνιτζερ δημιούργησε το «Trump Borderline» και το «Clinton the 45th». Ομολογώ ότι προτιμώ τα κουβανέζικα κοκτέιλ. Ισως ο γνωστός επιχειρηματίας Δάκης Ιωάννου, ο οποίος βρέθηκε με τη σύζυγό του Λιέττα στην Κούβα, συμφωνεί με την επιλογή μου αυτή. Τα νέα ταξιδεύουν γρήγορα από την Αθήνα στο Big Apple. Πολλά γνωστά ονόματα της αθηναϊκής κοινωνίας, όπως συμβαίνει πάντα στην αργία της 28ης Οκτωβρίου, «πέταξαν» στο Λονδίνο. Το καινούργιο «Annabel’s», το οποίο επιθυμεί να ανταγωνιστεί σε πολύ υψηλό επίπεδο το top σήμερα club της βρετανικής πρωτεύουσας «Loulou’s», ετοίμασε big party για το Halloween.
Ανηφορίζω στα βόρεια προάστια. Στο ζεστό φιλικό θέατρο μέσα στο ACS Χαλανδρίου παρατηρείται κινητικότητα. Η αγαπημένη δημοφιλέστατη πλέον ομάδα θεάτρου 08 – «ΘΕΑΤΡΟΠΑΡΕΑ» κάνει εντατικές πρόβες για την παράσταση «Ο θησαυρός του μακαρίτη». Η ανατρεπτική αυτή κωμωδία θα παρουσιαστεί από τις 9 έως και τις 13 Νοεμβρίου στο ACS. O θίασος αποτελείται από γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού γίγνεσθαι. Ανθρωποι οι οποίοι αγαπούν το θέατρο, τη μουσική, τον χορό, χωρίς όμως να είναι επαγγελματίες ηθοποιοί. Στην κωμωδία παίζουν και τραγουδούν οι Αντώνης Βουράκης, Νινέττα Βαφειά, Τάκης Κανελλόπουλος, Νίκος Φραγκίστας, Νίκος Βερνίκος, Νινέττα Κασκαρέλη, Χρίστος Αργυρόπουλος, Τίμος Τζάννες κ.ά. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Οικονόμου.
Η Νινέττα Φιξ, λάτρης της Νέας Υόρκης, βρίσκεται αυτό το διάστημα στο Παρίσι. Η κυρία Φιξ έδωσε το «παρών» στο private dinner το οποίο διοργανώθηκε στο «Maxims», αμέσως μετά την έκθεση Ράουσενμπεργκ στην γκαλερί «Thaddaeus Ropac». Στο ίδιο τραπέζι ο πρίγκιπας Μιχαήλ, η Μαρίνα Καρέλλα και ο διάσημος γκαλερίστας από το Πεκίνο Hadrien de Montferrand.
Διεθνείς billionaires και ένας… αγώνας τένις
Η Θέκλα ακολούθησε το παράδειγμα της Ιρίνα Σάικ και αγόρασε ήδη το εκπληκτικό χρυσό, δερμάτινο, μεταλλιζέ μαντό του Lanvin. Πιστεύει ότι αποτελεί το κατάλληλο ντύσιμο για το private lunch που θα προηγηθεί του μεγάλου (στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) gathering της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Ολα τα «ηχηρά» ονόματα της Ελληνικής Ναυτιλίας, που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα, στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη και στο Μόντε Κάρλο, θα συγκεντρωθούν στην πτωχή πατρίδα της ατέλειωτης οικονομικής κρίσης. Μέλη των οικογενειών Λιβανού, Γουλανδρή, Αγγελικούση, Λαιμού, Τσάκου (ο Νίκος Τσάκος, πρόεδρος της παγκόσμιας ΙΝΤΕΡΤΑΝΚΟ, παρέλαβε μόλις πριν από λίγα 24ωρα για την εταιρεία του –από τα ναυπηγεία της Κορέας –ένα από τα πλέον ακριβά και υπερσύγχρονα τάνκερ υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο), Μαρινάκη, Λασκαρίδη, Τραυλού, Προκοπίου, Φράγκου, Λύρα, Καλλιμανόπουλου, Βαφειά, όπως και σημαντικοί νορβηγοί, σουηδοί και κινέζοι πλοιοκτήτες στρέφουν τους διεθνείς προβολείς στην ελληνική πρωτεύουσα. Ενας από τους πλέον ισχυρούς ξένους πλοιοκτήτες μετά την Αθήνα θα πετάξει στην Καραϊβική και το Necker island. Ο ιδιοκτήτης του υπέροχου αυτού παραδείσου Ρίτσαρντ Μπράνσον πληροφορούμαι ότι έχει προσκαλέσει φίλους billionaires από ολόκληρο τον πλανήτη, με αφορμή το Necker Cup. Πρόκειται για αγώνες τένις με φιλανθρωπικό σκοπό…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ