Tα ηνία της ευρωπαϊκής κρουαζιέρας αναλαμβάνει ο διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises κ. Κυριάκος Αναστασιάδης ο οποίος εξελέγη πρόεδρος της CLIA Ευρώπης για τα επόμενα δύο χρόνια με ομόφωνη στήριξη της γενικής συνέλευσης.
Ο κ. Αναστασιάδης ως μέλος της Ευρωπαϊκής Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (Ευρώπη), αναλαμβάνει τον ρόλο που κατείχε μέχρι τώρα ο κ. Πιερφραντσέσκο Βάγκο, εκτελεστικός πρόεδρος της MSC Cruises, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος της Ένωσης για τα τελευταία τρία χρόνια.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «ο κ. Αναστασιάδης αναλαμβάνει τον κρίσιμο ρόλο του εκφραστή των απόψεων των μικρότερων εταιρειών – Μελών της CLIA Ευρώπης, όπως η Celestyal Cruises, καθώς και όλα τα άλλα μέλη της, αναλαμβάνοντας το ρόλο του από την 1η Ιανουαρίου 2017. Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης CLIA Ευρώπης ευχαρίστησαν ομόφωνα τον Πιερφραντσέσκο Βάγκο για το έργο που έχει αναλάβει τα τελευταία τρία χρόνια και του ζήτησαν να παραμείνει στην Επιτροπή της Ένωσης».
Τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, όπως επιβεβαιώνεται από τη γενική συνέλευση, είναι οι Ντέιβιντ Ντινγκλ, πρόεδρος της Carnival Ηνωμένου Βασιλείου και αντιπρόεδρος CLIA Ευρώπης, Μανφρέντι Λεφέμπβρ ντ’Οβίντιο, πρόεδρος της Silversea Cruises, Γκάβιν Σμιθ, α’ αντιπρόεδρος International της Royal Caribbean, Μάικλ Ταμ, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Costa και Πιερφραντσέσκο Βάγκο από την MSC.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises δήλωσε σχετικά: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή για την απόφαση της γενικής συνέλευσης και την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό μου ως προέδρου της CLIA Ευρώπης και προσβλέπω στη συνέχιση του επιτυχημένου έργου της, στην αποτελεσματικότητα των στόχων της Ένωσης, στην εκπροσώπηση όλων των μελών της και στην εξασφάλιση της μελλοντικής επιτυχίας του κλάδου της κρουαζιέρας. Έχουμε μια αποτελεσματική ομάδα επαγγελματιών που εργάζονται στην CLIA και αναπτύσσουν τη δυναμική παρουσία του κλάδου στην Ευρώπη. Δεσμεύομαι να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη των συναδέλφων μου, προσφέροντας την πλήρη προσήλωσή μου κατά τη διάρκεια της θητείας μου».

Από την πλευρά του ο κ. Ράφαελ φον Χέερεμαν, γενικός γραμματέας της CLIA Ευρώπης σημείωσε: «Θα ήθελα να καλωσορίσω τον Κυριάκο στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κρουαζιέρας και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του. Ευχαριστώ επίσης τον Πιερφραντσέσκο για τη στήριξη και τη βοήθειά του στη διεύρυνση της αποτελεσματικότητάς μας στις Βρυξέλλες και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, σε κυβερνητικές και επικοινωνιακές υποθέσεις, καθώς και πρωτοβουλίες ανάπτυξης, με αποτέλεσμα να αυξήσουμε σε σημαντικό βαθμό την αξία που φέρνουμε στα μέλη μας και στους εκτελεστικούς μας συνεργάτες».

Ο κ. Αναστασιάδης σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΑΠΕ σημείωσε ότι στη χώρα μας δίνεται μια τεράστια ευκαιρία να αξιοποιήσει την τουριστική ζήτηση λόγω των πρόσφατων εξελίξεων στην Τουρκία, ενώ αναφέρει ότι η Celestyal Cruises από το 2018 εξετάζει να προσθέσει νέους προορισμούς όπως, ενδεικτικά, την Πύλο, την Καλαμάτα, τη Ζάκυνθο, την Κεφαλλονιά, την Κέρκυρα, την Ηγουμενίτσα, τους Αγίους Σαράντα αλλά και το Κοτόρ στο Μαυροβούνιο.
Πρόσθεσε ότι η εφετινή χρονιά για τους έλληνες επιβάτες κινήθηκε ανοδικά σε σχέση με πέρυσι, καθώς περίπου 17.000 Έλληνες επέλεξαν ως προορισμό διακοπών την κρουαζιέρα έναντι 13.000 πέρυσι, ενώ σε ερώτηση για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί το home porting στη χώρα μας υπογραμμίζει ότι το κλειδί της υπόθεσης έχει δύο σκέλη: Το πρώτο είναι η ανάπτυξη βασικών υποδομών σε έξι λιμάνια για να μπορούν να υποδεχθούν κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς και το δεύτερο η μακροχρόνια μίσθωση και αξιοποίηση συγκεκριμένων λιμενικών έργων σε εταιρείες κρουαζιέρας με αντισταθμιστικά οφέλη σε βάθος χρόνου.
Υπογράμμισε ακόμη ότι για την ανάληψη της διοίκησης του ΟΛΠ από την κινεζική Cosco αναφέρει ότι θα πρέπει να ακολουθήσουμε τη «δοκιμασμένη και επιτυχημένη συνταγή» μεγάλων ευρωπαϊκών λιμανιών και να υπάρξει στενότερη συνεργασία με τον δήμο προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα τυχόν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των επιβατών κρουαζιέρας.