Η (δεύτερη) επιστροφή του Πεπ Γκουαρντιόλα στο Καμπ Νου είναι χωρίς αμφιβολία το σημαντικότερο γεγονός στην 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται το βράδυ της Τετάρτης τη Μάντσεστερ Σίτι και ασφαλώς ο καταλανός τεχνικός δεν θα ήθελε με τίποτα να επαναληφθεί ο εφιάλτης της πρώτης του επιστροφής, όταν ως προπονητής της Μπάγερν την περίοδο 2014-2015 είχε ηττηθεί 3-0 στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης.
Ο Γκουαρντιόλα επέλεξε να μην προπονηθεί η Σίτι στο Καμπ Νου την παραμονή του αγώνα. Η ομάδα θα έχει την τελευταία της προπόνηση στο Μάντσεστερ και αμέσως μετά θα «πετάξει» για τη Βαρκελώνη. Ο 45χρονος τεχνικός δεν είναι ο μοναδικός από την αγγλική ομάδα που θα επιστρέψει στο Καμπ Νου. Ο αθλητικός διευθυντής της Σίτι Τσίκι Μπεγκιριστάιν είχε την ίδια θέση στην Μπαρτσελόνα από το 2003 έως το 2010.
Τριάδα εν δράσει


Ο τερματοφύλακας της αγγλικής ομάδας Κλαούντιο Μπράβο αγωνιζόταν τα δύο τελευταία χρόνια στην Μπαρτσελόνα, ενώ και ο επιθετικός Νολίτο ήταν μαζί με τον Λουίς Ενρίκε για τρία χρόνια στη β’ ομάδα. Επίσης, ο συνεργάτης του Γκουαρντιόλα Μίκελ Αρτέτα ήταν στην ακαδημία των Μπλαουγκράνα πριν από τη μετακόμισή του ως δανεικού στην Παρί Σεν Ζερμέν, σε ηλικία 19 χρόνων. Βέβαια, δεν επέστρεψε ποτέ καθώς ύστερα από μικρή θητεία στη Ρέιντζερς και στη Σοσιεδάδ, αγωνίστηκε έως το τέλος της καριέρας του στην Πρέμιερ Λιγκ (Εβερτον και Αρσεναλ).
Στην Μπαρτσελόνα ελπίζουν ότι η τριάδα Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ θα είναι απόλυτα έτοιμη να αναλάβει και πάλι δράση, με δεδομένο ότι ο αργεντινός ποδοσφαιριστής άρχισε πάλι τις προπονήσεις με την ομάδα και μάλιστα ο Λουίς Ενρίκε σκόπευε να τον χρησιμοποιούσε στο χθεσινό ματς με τη Λα Κορούνια στο πρωτάθλημα.
Πάντως, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι δεν είναι αήττητες σε όλες τις διοργανώσεις. Οι Μπλαουγκράνα έχουν ήδη δύο ήττες στο ισπανικό πρωτάθλημα: 2-1 από την Αλαβές στο Καμπ Νου και 4-3 στο Βίγκο από τη Θέλτα, πριν από τη διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων. Την πρώτη της ήττα γνώρισε στην Πρέμιερ Λιγκ και η Μάντσεστερ Σιτι, καθώς η Τότεναμ δεν αστειευόταν στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Λονδίνο και επικράτησε με 2-0.
Οσο κι αν φαίνεται παράξενο, από τις ομάδες που μετέχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ, αυτή που «τρέχει» το μεγαλύτερο αήττητο σερί είναι η Κοπεγχάγη! Η πρωταθλήτρια Δανίας έχει 22 ματς χωρίς ήττα, από τα οποία τα 20 είναι στην εφετινή περίοδο. Το 4-0 επί της βελγικής Μπρυζ στην προηγούμενη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ δημιούργησε ιδιαίτερη ευφορία στις τάξεις της ομάδας, με αποτέλεσμα να υπάρχει αισιοδοξία για ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα, στο Κινγκ Πάουερ κόντρα στη Λέστερ. «Εχουμε αποδείξει πως παρότι είμαστε σε όμιλο με πιο πλούσιες και ενδεχομένως ποιοτικές ομάδες, μπορούμε να τις ανταγωνιστούμε, και ως σύνολο μπορεί να είμαστε και πιο δυνατοί» υποστήριξε ο μέσος της Κοπεγχάγης Τόμας Ντιλέινι.
Τα σερί των αήττητων


Εως τώρα στην εφετινή περίοδο η ομάδας της Δανίας έχει 12 νίκες και οκτώ ισοπαλίες. Δέκα παιχνίδια είναι το αήττητο αυτή τη σεζόν για τη Ρεάλ Μαδρίτης (έξι νίκες και τέσσερις ισοπαλίες), ενώ το καλύτερο ρεκόρ της ήταν την περίοδο 1988-89 (34 ματς).
Σερί εννέα αγώνων χωρίς ήττα έχουν η Ατλέτικο Μαδρίτης (πέντε νίκες, τέσσερις ισοπαλίες) και η Μπεσίκτας (τέσσερις νίκες και πέντε ισοπαλίες). Ποιο είναι το μεγαλύτερο αήττητο σερί (σε όλες τις διοργανώσεις) στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο; Εξήντα δύο παιχνίδια και το πέτυχε η Σέλτικ σε διάστημα δύο σεζόν, ακριβώς πριν από εκατό χρόνια (1915-1917)!
Μία περίεργη κατάσταση επικρατεί στη Νάπολι: πάνω που όλοι είχαν ξεχάσει τον Γκοσάλο Ιγκουαΐν και αποθέωναν τον Αρκάντιους Μίλικ, όλα τινάχθηκαν στον αέρα. Ο πολωνός επιθετικός, που είχε ήδη πετύχει επτά γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, υπέστη ρήξη χιαστού στο ματς της Εθνικής με τη Δανία, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και θα μείνει εκτός γηπέδων για 3-4 μήνες. Ο προπονητής της Νάπολι Μαουρίτσιο Σάρι έχει στη διάθεσή του τέσσερις ακόμα επιθετικούς, τους Χοσέ Καγεχόν (πέντε γκολ έως τώρα), Λορέντσο Ινσίνιε, Ντρίες Μέρτενς και Μανόλο Γκαμπιαντίνι. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο τελευταίος έχει πολλές πιθανότητες να αντικαταστήσει τον Μίλικ, καθώς ο Μέρτενς συνήθως δεν είναι στην αρχική ενδεκάδα, ενώ ο Ινσίνιε χρησιμοποιείται στην αριστερή πλευρά της επίθεσης.
Η Νάπολι αντιμετωπίζει την Τετάρτη στο Σαν Πάολο την Μπεσίκτας και με νίκη θα κάνει το σημαντικότερο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Αν μάλιστα το ματς Ντινάμο Κιέβου – Μπενφίκα τελειώσει ισόπαλο, τότε θα γίνει η πρώτη ομάδα που θα εξασφαλίσει την πρόκριση. Σημειώνουμε ότι η Νάπολι την περίοδο 2013-2014 είχε ολοκληρώσει τη φάση των ομίλων με 12 βαθμούς αλλά δεν κατάφερε να συνεχίσει στα νοκ άουτ παιχνίδια (έμεινε εκτός σε τριπλή ισοβαθμία με Αρσεναλ και Ντόρτμουντ)!
Μία ομάδα που επίσης επιστρέφει στη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ και θέλει να ξεχάσει την τελευταία εβδομάδα πριν από τη διακοπή, είναι η Μπάγερν. Η πρωταθλήτρια Γερμανίας ηττήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Βιθέντε Καλντερόν από την Ατλέτικο Μαδρίτης (1-0), ενώ στο τελευταίο ματς για την Μπουντεσλίγκα έφερε 1-1 στην Αλιαντς Αρένα με την Κολονία!

«Είναι ξεκάθαρο πως θα πρέπει να βελτιωθούμε αν θέλουμε να είμαστε στη μάχη για όλους τους τίτλους. Χρειάζεται να βελτιώσουμε την επιθετικότητά μας, κάτι που ήταν το στοιχείο της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Κυρίως να δείχνουμε στον αντίπαλο πως δεν μπορεί να κερδίσει κάτι στο παιχνίδι»
σχολίασε ο Φίλιπ Λαμ. Η Μπάγερν αντιμετωπίζει την Τετάρτη στο Μόναχο την Αϊντχόβεν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής:

Τρίτη:
5ος όμιλος: ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μονακό, Λεβερκούζεν-Τότεναμ.
6ος όμιλος: Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Ντόρτμουντ, Ρεάλ Μαδρίτης-Λέγκια Βαρσοβίας,
7ος όμιλος: Λέστερ-Κοπεγχάγη, Μπρυζ-Πόρτο,
8ος όμιλος: Ντινάμο Ζάγκρεμπ-Σεβίλλη, Λυών-Γιουβέντους.

Τετάρτη:
1ος όμιλος: Αρσεναλ-Λουντογκόρετς, Παρί Σεν Ζερμέν-Βασιλεία,
2ος όμιλος: Νάπολι-Μπεσίκτας, Ντινάμο Κιέβου-Μπενφίκα,
3ος όμιλος: Σέλτικ-Γκλάντμπαχ, Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Σίτι,
4ος όμιλος: Ροστόφ-Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπάγερν-Αϊντχόβεν.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ