Η ατζέντα της επιστήμης

Αύριο το πρωί, στις 10.00, οι έλληνες μηχανικοί λογισμικού της Google, Δημήτρης Λεβεντέας και Γιάννης Χατζημίχος,

17 Οκτωβρίου


Η Google στο Πανεπιστήμιο Πατρών


ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΑΡΚΟ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΠΑΤΡΑ
Αύριο το πρωί, στις 10.00, οι έλληνες μηχανικοί λογισμικού της Google, Δημήτρης Λεβεντέας και Γιάννης Χατζημίχος, θα παρουσιάσουν στους φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών –καθώς και σε όποιον ενδιαφέρεται –κάποιες από τις σημαντικότερες τεχνολογίες της γνωστής εταιρείας του Διαδικτύου. Συγκεκριμένα, θα παρουσιάσουν τους υποδοχείς πρωτοκόλλων (Protocol Buffers) και τα συστήματα αποθήκευσης σε μεγάλη κλίμακα (Storage and Processing at Google scale). Θα επακολουθήσει γύρος ερωταπαντήσεων σχετικά με το εργασιακό περιβάλλον στην Google. Στην ιστοσελίδα https://services.google.com/fb/forms/university_patras/ υπάρχει η σχετική φόρμα εγγραφής στην εκδήλωση.
17 Οκτωβρίου


Το αρχικό Σύμπαν, στο Θησείο


ATHENAEUM, ΑΔΡΙΑΝΟΥ 3, ΘΗΣΕΙΟ – ΗΣΑΠ ΘΗΣΕΙΟ
Ο Ε’ κύκλος ομιλιών του CAFΕ SCIENTIFIQUE ξεκινά αύριο, στις 19.00, στο κελάρι του Athenaeum, με είσοδο ελεύθερη –αλλά με ελάχιστη κατανάλωση 3 ευρώ. Στην εναρκτήρια εκδήλωση του θεσμού, ο κοσμολόγος Γιάννης Νταλιάνης και ο μαθηματικός Στάθης Αντωνίου θα επιχειρήσουν μια ξενάγηση στο «αρχικό Σύμπαν» με πρωτότυπο τρόπο, χρησιμοποιώντας απλές μαθηματικές σχέσεις, ζωγραφιές, μπαλόνια, βίντεο, ένα απολίθωμα κι ένα ραδιοφωνάκι. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το CAFΕ SCIENTIFIQUE: www.facebook.com/CafeSci.gr και http://tinyurl.com/cafesci-gr.
17 Οκτωβρίου


Καφέ της βοτανικής επιστήμης


γαλλικο ινστιτουτο, λεωφορος στρατου 2α, θεσσαλονικη
Με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Βρετανικού Συμβουλίου και του ΝΟΗΣΙΣ, συνεχίζεται για 12η συνεχή χρονιά η πραγματοποίηση των «Καφέ της Επιστήμης» στη συμπρωτεύουσα. Η αυριανή πρώτη συνάντηση θα ξεκινήσει στις 19.00, με θέμα τα βότανα της ελληνικής φύσης. Ομιλητές θα είναι ο βιολόγος-βοτανολόγος Νίκος Κρίγκας (ΕΔΙΠ του Τμήματος Βιολογίας ΑΠΘ) και η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ Διαμάντω Λάζαρη, που θα αποκαλύψουν τα συστατικά, τη θρεπτική αξία και τις ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων, καθώς και προφυλάξεις και μυστικά για τη χρήση τους. Είσοδος ελεύθερη, λεπτομέρειες στο www.noesis.edu.gr/kafe_17_10_2016/.

19 Οκτωβρίου


Νανόπουλος στο ΜΜΘ
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ & ΠΑΡΑΛΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο πλαίσιο του προγράμματος διαλέξεων «Η Γιορτή της Επιστήμης», το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υποδέχεται τον εξέχοντα έλληνα θεωρητικό της Φυσικής, ακαδημαϊκό και καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τέξας A&M, Δημήτρη Νανόπουλο, την Τετάρτη στις 19.00, στην αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ. Στη διάλεξή του, με θέμα «Συμπαντική Συμφωνία», ο Δ. Νανόπουλος θα αναφερθεί στα νεότερα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν την εξέλιξη, τη δομή και τη λειτουργία του Σύμπαντος, από το πώς εμφανίστηκε και το πώς μεταμορφώθηκε έως το πώς έχει αποκτήσει τη σημερινή μορφολογία του. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό αλλά, επίσης, η ομιλία θα μεταδοθεί διαδικτυακά από την ιστοσελίδα του Μεγάρου Μουσικής www.tch.gr.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.