«Ανοίγουν» ακόμη και θυρίδες πριν τα χρέη χαρακτηριστούν ανεπίδεκτα είσπραξης

Φύλλο και φτερό, αξιοποιώντας κάθε ελεγκτικό μέσο, θα κάνει η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων τα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη πριν η οφειλή του χαρακτηριστεί «ανεπίδεκτη είσπραξης», βάσει απόφασης του γγ Γ.Πιτσιλή, με την οποία επιταχύνεται η διαδικασία χαρακτηρισμού. Ενδεικτικό είναι ότι η δυνατότητα δέσμευσης μέχρι του ύψους των οφειλών επεκτείνεται και στο περιεχόμενο των θυρίδων σε τράπεζες. Τι προβλέπει η απόφαση.

Φύλλο και φτερό, αξιοποιώντας κάθε ελεγκτικό μέσο, θα κάνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη πριν η οφειλή του χαρακτηριστεί «ανεπίδεκτη είσπραξης», βάσει απόφασης του γγ Γ.Πιτσιλή, με την οποία επιταχύνεται η διαδικασία χαρακτηρισμού.

Ενδεικτικό είναι ότι η δυνατότητα δέσμευσης μέχρι του ύψους των οφειλών προς το Δημόσιο και των συμβεβαιωμένων οφειλών προς τρίτους, επεκτείνεται και στο περιεχόμενο των θυρίδων σε τράπεζες, αφού όπως ρητά ορίζεται «για το χαρακτηρισμό των οφειλών ως ανεπίδεκτων είσπραξης προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες για τον εντοπισμό των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.