ΝΔ: Σύντομα παρελθόν ο αναξιόπιστος κ.Τσίπρας

Στη γραμμή ότι «ο αναξιόπιστος και διχαστικός κ. Τσίπρας σύντομα θα είναι παρελθόν» κινείται η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας στον απόηχο της χθεσινής προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, ενώ από το Μέγαρο Μαξίμου ειρωνεύονται με αναφορές περί «του καλύτερου Κυριάκου όλων των εποχών».

Στη γραμμή ότι «ο αναξιόπιστος και διχαστικός κ. Τσίπρας σύντομα θα είναι παρελθόν» κινείται η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας στον απόηχο της χθεσινής προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, ενώ από το Μέγαρο Μαξίμου ειρωνεύονται με αναφορές περί «του καλύτερου Κυριάκου όλων των εποχών».

Σε μια συνεδρίαση από την οποία απουσίαζαν από τα έδρανα της Κ.Ο. της Ν.Δ., οι τρεις πρώην πρόεδροι, εκ των οποίων οι δυο Πρωθυπουργοί, οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε την στρατηγική του για την επόμενη περίοδο και από το επιτελείο του τονίζουν τις τρεις χαρακτηριστικές φράσεις που κατά τον ίδιο δίνουν τον τόνο: α) «ανεβήκατε πετώντας λάσπη και πέφτετε κατρακυλώντας στη λάσπη», β) «από τον Κοσκωτά στον Τσίπρα, ένας Ματζουράνης δρόμος» και γ) «όσο εσείς ρίχνετε το επίπεδο, εγώ θα το ανεβάζω».

Σύμφωνα με την ηγετική ομάδα, ο Αλέξης Τσίπρας _συνειδητά δεν αναφέρουν το αξίωμα του Πρωθυπουργού_ προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τα ζητήματα διαφάνειας για να ξεφύγει από την δεινή πολιτική θέση όπου τον έχει οδηγήσει η αποτυχία της πολιτικής του και τα ψέματα στα οποία τη στήριξε.

«Η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βάλουν ξανά την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης, θα φέρουν ξανά αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση στον τόπο» αναφέρουν ανώτερες κομματικές πηγές.

Σύμφωνα με την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Τσίπρας «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος», αφού κατά την ίδια, «νόμιζε ότι θα στριμώξει την Ν.Δ. με τις χιλιοειπωμένες λασπολογικές αναφορές του και τελικά βρέθηκε να απολογείται ο ίδιος».

Μάλιστα, από την Πειραιώς αναφέρουν, με βάση και ένα «non paper» ότι ο κ. Τσίπρας βρέθηκε να απολογείται για τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών που αρνείται να φέρει στη Βουλή, για την απόπειρα ελέγχου της ενημέρωσης με μια αδιαφανή και επιζήμια διαδικασία, για την σκανδαλώδη υπόθεση Καλογρίτσα, για τους χειρισμούς της Attica Bank των «κουμπάρων υπουργών», για τον ανώνυμο μέτοχο της «Αυγής» που και χθες αρνήθηκε να κατονομάσει, για τον πανταχού παρόντα κ. Μαντζουράνη, για τις προνομιακές σχέσεις του με τον κ. Κουρή, για το φιλικό στον ΣΥΡΙΖΑ και διωκόμενο από την Δικαιοσύνη καναλάρχη κ. Καραγιώργη, για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ., υποστηρίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο μεγάλος νικητής της χθεσινής συζήτησης γιατί, όπως λένε, παρά την προσπάθειες του κ. Τσίπρα να αποφύγει τη σχετική συζήτηση, του υπενθύμισε τα ψέματα και την αποτυχία του στην οικονομία.

«Απάντησε σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν, χωρίς να διστάσει να κάνει και αυτοκριτική όπου χρειάστηκε» υπογραμμίζουν για την ομιλία του κ. Μητσοτάκη και συμπληρώνουν: «Κατέθεσε 12 συγκεκριμένες προτάσεις για ζητήματα διαφάνειας αποδεικνύοντας ότι είναι πολιτικός που κοιτάζει στην επόμενη μέρα».

Κατά την επιχειρηματολογία των στενών συνεργατών του προέδρου της Ν.Δ., ο κ. Μητσοτάκης ενίσχυσε με την παρουσία του στη Βουλή την εικόνα του εν αναμονή Πρωθυπουργού και μάλιστα υπογραμμίζουν μια φράση του, η οποία και δείχνει και το άνοιγμα σε πολίτες και πέραν της Ν.Δ.: «Θα συνεχίσω με όλους τους Έλληνες, ενωμένους…γιατί οι πολίτες που σας ψήφισαν δεν φταίνε για τα ψέματα και τις αποτυχίες σας».

Επίσης, είχε ενδιαφέρον και το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης για μια ακόμη φορά μίλησε επαινετικά για τους κκ. Καραμανλή και Μητσοτάκη με θετική αναφορά στον πρώτο για την προσπάθειά του να αντιμετωπισθεί η διαπλοκή την περίοδο 2004-2009 και στον δεύτερο για την πολιτική του να κρατήσει την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης επί πρωθυπουργίας του.

Το άλλο κρίσιμο σημείο που εντοπίζουν έμπειροι κομματικοί παράγοντες είναι η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να πει ότι ο ίδιος δεν θα ασχοληθεί με τη…«λάσπη», μια επισήμανση που έχει και εσωκομματική διάσταση, υπό την έννοια ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν θέλει να ασχοληθεί και με το παρελθόν του κόμματος, αφού υπάρχουν πολλά βαρίδια από το χθες και υποθέσεις που έχουν πλήξει το ηθικό κύρος της κεντροδεξιάς.

Τη θριαμβολογία της Ν.Δ. ειρωνεύεται η κυβέρνηση και από το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσαν non paper υπό τον τίτλο, «ο καλύτερος Κυριάκος όλων των εποχών». Η ειρωνεία είναι δεδομένη και οι κυβερνητικοί παράγοντες σημειώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης περιορίστηκε σε μόλις δυο πράγματα: στην αποφυγή οποιασδήποτε απάντησης σχετικά με την διαπλοκή και στην προσπάθεια να περισώσει το καθεστώς ανομίας στις τηλεοπτικές συχνότητες.

«Εάν βέβαια εμφανίσεις του κ. Μητσοτάκη σαν την χθεσινή, ενθουσιάζουν τους «κύκλους του», η άποψη όλης της υπόλοιπης κοινωνίας περισσεύει…» υποστηρίζουν οι κυβερνητικοί παράγοντες και συμπληρώνουν με έμφαση: «Ας διαβάζουν τουλάχιστον τις φιλικές ιστοσελίδες τους. Όπως το antinews για παράδειγμα. Όχι μόνο Μοντεσκιέ».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.