Γεύμα Νίκου Παππά στο Σκάϊ

Η πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου χαρακτήρισε το γεύμα «εθιμοτυπικό και γεύμα εργασίας». Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δεν έκανε κανένα χαρακτηρισμό. Απλώς ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που του απηύθυνε ο ιδιοκτήτης του Σκαϊ και μετέβη την Τρίτη το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού στο Φάληρο, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο.

Η πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου χαρακτήρισε το γεύμα «εθιμοτυπικό και γεύμα εργασίας». Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δεν έκανε κανένα χαρακτηρισμό. Απλώς ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που του απηύθυνε ο ιδιοκτήτης του Σκαϊ και μετέβη την Τρίτη το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού στο Φάληρο, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο. Στο τραπέζι ήταν παρόντες και οι δημοσιογράφοι Αλέξης Παπαχελάς (διευθυντής της Καθημερινής) Αρης Πορτοσάλτε, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Παύλος Τσίμας, ο διευθύνων σύμβουλος Κ. Κιμπουρόπουλος και ο νομικός σύμβουλος Κ. Φιλιππόπουλος.
Είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα λιγότερο από δέκα ημέρες που ο κ. Παππάς συναντάται με τον κ. Αλαφούζο. Είχε προηγηθεί η συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία και του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και εκεί έγινε η πρόσκληση, να γνωρίσει δηλαδή τα στελέχη του σταθμού, να ακούσει τις απόψεις τους και να πει τις δικές του. Κάτι που ο κ. Παππάς αποδέχθηκε αμέσως.
Η συζήτηση ήταν «χαλαρή και ευχάριστη», όπως την χαρακτήρισαν από τον Σκάϊ, με τον κ. Παππά να επιμένει ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα προχωρήσει και στις επόμενες φάσεις, αφού το ύψος του τιμήματος είναι μεγάλο. Ακολούθησε γενική συζήτηση που περιελάμβανε το χρέος, τις επικείμενες εκλογές στη Γερμανία, τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην Ευρώπη, θέματα του επερχόμενου Συνεδρίου, όπου ο κ. Παππάς επανέλαβε τις γνωστές θέσεις περί διαδικασίας μαζικοποίησης των συμμετοχών και διάφροα τεχνικά θέματα.
Παρά το γεγονός ότι η συζήτηση με τον Νο2 της κυβέρνησης, υπουργό- καναλάρχη χαρακτηρίστηκε ως «χαλαρή» σημειώθηκαν διαφωνίες σε αρκετά θέματα. γενικότερης πολιτικής. Υπήρξαν όντως και στιγμές χαλάρωσης όταν έγινε κουβέντα για τον Γιάνη Βαρουφάκη με τον κ. Παππά να παραδέχεται ότι πράγματι εκείνη την περίοδο που ήταν ο κ. Βαρουφάκης υπουργός Οικονομικών υπήρχε πρόβλημα. Δεν έγινε καμία αναφορά ούτε στον Χρ. Καλογρίτσα και τα βοσκοτόπια του, αλλά ούτε και σε άλλους καναλάρχες που έχουν εξασφαλίσει ή δεν έχουν εξασφαλίσει τηλεοπτική άδεια.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.