Οι δήθεν αρχάγγελοι της κάθαρσης

Με τον Παπαγγελόπουλο ταξιάρχη, τον Φάμελο τελετάρχη ,τον Κασιδιάρη σημαιοφόρο και τον Νικολόπουλο παραστάτη!

Ο Πρωθυπουργός, οι υπουργοί και οι βουλευτές του κόμματός του ξιφουλκούν με κάθε ευκαιρία κατά πάντων, επιτίθενται με σφοδρότητα στους αντιπάλους τους, κατακεραυνώνουν τα Μέσα Ενημέρωσης και όποιον έχει το σθένος να αντιπαραθέσει άλλη γνώμη ή να καταγγείλει την ανεπάρκεια και τα πενιχρά αποτελέσματά τους.

Διαπλεκόμενοι οι μεν, κλέφτες οι δε, των ξένων οι άλλοι, των συμφερόντων οι τρίτοι κι εκείνοι δήθεν αρχάγγελοι της κάθαρσης με τον Παπαγγελόπουλο ταξιάρχη, τον Φάμελο τελετάρχη, τον Κασιδιάρη σημαιοφόρο και τον Νικολόπουλο παραστάτη!
Στημένοι όλοι τους σε ένα έργο καταστροφής και συκοφαντίας, σε ένα αγώνα σπίλωσης και υποτίμησης θεσμών και προσωπικοτήτων με ένα και μόνο σκοπό: Να κρύψουν τις ανεπάρκειές τους, να θολώσουν τα νερά και να φέρουν τη χώρα στα μέτρα τους.
Όμως ότι κι αν κάνουν, όσα σχήματα προπαγάνδας κι αν εφεύρουν προδίδονται από τα αδύναμα αποτελέσματα της άγονης και τεμπέλικης διακυβέρνησής τους.
Ούτε πρόοδος, ούτε προκοπή, μόνο καθυστερήσεις κι αναβολές έχουν να επιδείξουν. Αυτή η έρμη πρώτη αξιολόγηση κοντεύει δυο χρόνια κι ακόμη να τελειώσει.
Και εκεί που πάλευαν να την κλείσουν πάλι εμπόδια εμφανίσθηκαν, επαναφέροντας στο προσκήνιο τις μόνιμες και μεγάλες αμφισβητήσεις.
Η δόση κόπηκε σχεδόν στα τρία, τα χρήματα δεν δίνονται για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου επειδή απλώς δεν υπάρχει εμπιστοσύνη.
Έτσι ο «περίπατος» της δεύτερης αξιολόγησης δεν λέει να ξεκινήσει και θα μακρύνει στο χρόνο.
Πράγμα που σημαίνει ότι ούτε λύση για το χρέος θα υπάρξει στην ώρα της, ούτε το ΔΝΤ θα δεσμευτεί για την βιωσιμότητά του και η χώρα θα μείνει για ακόμη μια φορά μετέωρη και ανασφαλής, χωρίς δυνάμεις και δυνατότητες για ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα.
Θα μετεωρίζεται μέχρι να γίνουν εκλογές στη Γερμανία, μέχρι να υπάρξουν νέες ισορροπίες στην Ευρώπη, μέχρι να λύσουν οι άλλοι τα προβλήματά τους.
Η Ελλάδα κινδυνεύει και πάλι.
Τούτη τη φορά να ξεμείνει από πρόγραμμα, χωρίς να έχει καταφέρει να βγει εγκαίρως στις αγορές.
Να μείνει δηλαδή ξανά χωρίς λεφτά με το χέρι απλωμένο, έτοιμη να αποδεχθεί ένα τέταρτο πρόγραμμα απόλυτης υποταγής και υποδούλωσης.
Αυτό επαπειλείται και αυτό προσπαθούν να κρύψουν οι εμπνευστές της καταρράκωσης και βύθισης των πάντων.
Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα. Οι πομπές τους θα αποκαλυφθούν, είναι θέμα χρόνου. Και τότε ουδείς θα είναι εκεί έξω να τους προστατεύσει..

ΤΟ ΒΗΜΑ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.