Ο Βενσάν ντε Μιλί, κόμης της Οράγης, με βοήθησε να «σηκώσω» πάνω από τα ολόχρυσα Gucci σκαρπίνια τις άκρες του haute couture φορέματος. Κατόρθωσα με δυσκολία να βολευτώ στα μεταξένια μαξιλάρια της άμαξας, κατασκευασμένης εξ ολοκλήρου από χειροποίητο πανάκριβο ξύλο. Η μακριά τουαλέτα γεμάτη τούλια, δαντέλες, βελούδινες λεπτομέρειες και ένα τεράστιο φουρό σχεδόν δεν χωρούσε στο εσωτερικό του μεταφορικού μέσου, όμοιου με εκείνα που χρησιμοποιούσαν μέλη της αριστοκρατίας στην προεπαναστατική Γαλλία. Η άμαξα ξεκίνησε από μια όμορφη περιοχή πίσω από την Οπερα της Πόλης του Φωτός για να καταλήξει σε κοντινό πολυτελές κτίριο. Οι μαύρες αστραφτερές λιμουζίνες με τους νεαρούς οδηγούς μάς μετέφεραν τώρα με ασφάλεια στο ξενοδοχείο μας. Εριξα μια γρήγορη ματιά στον Βενσάν. Ο παιδικός μου φίλος μάλλον δεν έμοιαζε καθόλου με τον ερωτύλο υποκόμη Βαλμόν τον οποίο υποδύθηκε εκπληκτικά ο Τζον Μάλκοβιτς στην ταινία του Στίβεν Φρίαρς «Επικίνδυνες σχέσεις». Ο Βενσάν επεσήμανε ότι μετά την κινηματογραφικού τύπου ληστεία σε βάρος της Κιμ Καρντάσιαν τα μέτρα ασφαλείας ήταν πλέον ιδιαίτερα αυστηρά. Ακούμπησα το κεφάλι στο παράθυρο της limo. Οι σκηνές από το κοκτέιλ πάρτι στην εντυπωσιακή μονοκατοικία της γαλλικής πρωτεύουσας μέσα σε ένα σκηνικό που θύμιζε έντονα το φιλμ «Dangerous liaisons» στριφογύριζαν στο μυαλό μου. Η ωραία 28χρονη σχεδιάστρια κοσμημάτων Σαμπίνε Γκετί, παντρεμένη με τον επίσης νεαρό γόνο της πάμπλουτης οικογένειας, βρισκόταν στο επίκεντρο της προσοχής. Τη φωτογράφισα πάνω στον βελούδινο κόκκινο καναπέ…
Κάν’ το όπως η Χριστίνα!

Η ελληνολάτρις Σαμπίνε αποτελεί σίγουρα ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα πρόσωπα αυτές τις ημέρες στο Παρίσι. Η πρόσκληση της κυρίας Γκετί στο σπίτι στενών της φίλων είχε σκοπό να γιορτάσει την επιτυχημένη παρουσία της στη θεαματική Εβδομάδα Μόδας η οποία πραγματοποιήθηκε, ως γνωστόν, στην πάντα φαντασμαγορική, παρά τον φόβο των τρομοκρατικών χτυπημάτων, πρωτεύουσα της Γαλλίας. Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι οι ιδιαίτερα snob ιδιοκτήτες του σπιτιού δεν εμφανίστηκαν ποτέ. Ο κόμης της Οράγης μου υπενθύμισε ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί χρόνια πριν με «πρωταγωνίστρια» τη Χριστίνα Ωνάση. Η κόρη του Greek tycoon είχε καλέσει πάνω από 200 άτομα στο διαμέρισμά της στο Παρίσι για ένα πάρτι πολλών αστέρων. Ολοι περίμεναν τη Χ.Ω. Εκείνη όμως δεν… καταδέχθηκε καν να ειδοποιήσει τους φίλους της ότι προτίμησε να κάνει κάτι άλλο. Την επόμενη ημέρα οι jet setters προσκεκλημένοι έμαθαν ότι η μοναχοκόρη του Ari the Greek πέταξε με προορισμό το αγαπημένο της Σεν Μόριτς. Παρατήρησα ότι τα γκαρσόνια με τις στολές εποχής σερβίριζαν αποκλειστικά και μόνο συλλεκτικές σαμπάνιες, μεταλλικό νερό και μαύρο χαβιάρι. «Ετσι ακριβώς κάνουν αυτοί που ξέρουν» φρόντισε να με ενημερώσει ο Βενσάν. Oι Christian Louboutin, Carlos Souza, Herve van der Straaten, Ευγενία Νιάρχου, Λάπο Ελκαν, Μπιάνκα Μπραντολίνι σχολίαζαν ότι τα κορυφαία fashion shows για την άνοιξη – καλοκαίρι 2017 ήταν αυτά των Balmain Givenchy, Celine (με ελληνικό «touch» στη διευθυντική ομάδα) και Christian Dior. Η Ριάνα έκλεψε την παράσταση με λευκό-ροζ Dior φόρεμα και υπέροχα διαμαντένια σκουλαρίκια Chopard.
Φθινοπωρινές κρουαζιέρες και ο… Ρέμος

H εθισμένη στη σιλικόνη Μαράια εκμυστηρεύτηκε σε φίλους της στο κοσμοπολίτικο Κάπρι ότι ερωτεύτηκε τη Mykonos, στην οποία άλλωστε πέρασε αρκετές ημέρες του φθινοπώρου. Η κυρία Κάρεϊ εγκατέλειψε για λίγο τα λευκά διάφανα φορέματα με τα οποία έκανε εμφανίσεις στο «Νammos». Στο Κάπρι απολάμβανε pizza στο δημοφιλέστατο «Aurora». Ενα άλλο βράδυ έτρωγε στο super trendy «Da Paolino Lemon Trees Restaurant». Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τη Μαράια να επιστρέφει με private jet στη Μύκονο. Ο γοητευτικός κύριος Πάκερ δεν τη συνόδεψε στο Κάπρι. Η πρώην του playboy Mr. Πάκερ Μιράντα Κερ μετά τις ινκόγκνιτο διακοπές της στο Ιόνιο (μαζί πάντα με τον μόλις 26 ετών νέο σύντροφό της δισεκατομμυριούχο ιδρυτή του Snapchat Εβαν Σπίγκελ) «πέταξε» στο Λονδίνο. Τα εγκαίνια την προηγούμενη εβδομάδα νέου χώρου του private club «Annabel’s» συγκέντρωσαν κροίσους γαλαζοαίματους και top models από ολόκληρο τον πλανήτη. Κάποιοι άλλοι ταξίδεψαν στη Νέα Υόρκη για το τέταρτο ετήσιο γκαλά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative), με 700 σημαντικούς ομογενείς αλλά και διεθνείς προσωπικότητες της πολιτικής και των επιχειρήσεων (όπως ο λάτρης της Μυκόνου CEO της Coca-Cola Μουχτάρ Κεντ) να δίνουν το παρών. Το «Waldorf Astoria» στο Μανχάταν ήταν φωταγωγημένο γιορτινά εκείνο το βράδυ. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί στις 28 Οκτωβρίου στο «Town Hall» του Broadway. Ο Αντώνης Ρέμος θα τραγουδήσει για έλληνες και αμερικανούς fans, οι οποίοι, όπως δείχνει η προπώληση των εισιτηρίων της συναυλίας, του ετοιμάζουν θριαμβευτική υποδοχή.
Τέχνη και… συρτάκι dance

Τοποθετώ στην ντουλάπα το φόρεμα που με έκανε να… μοιάζω με τη διεφθαρμένη μαρκησία Ντε Μερτέιγ στις «Επικίνδυνες σχέσεις». Μεγαλοεφοπλιστές, επιχειρηματίες, διάσημοι συλλέκτες, art dealers και stars (o Μπράιαν Φέρι συνοδευόταν από την πρώην κυρία Νιάρχου Δάφνη Γκίνες) βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο Λονδίνο για την έκθεση «Frieze», μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως γιορτές της τέχνης. Ο Γρηγόρης Λιασίδης, διευθυντής των ξενοδοχείων «Μεγάλη Βρεταννία» και «King George», με πληροφορεί ότι τα πεντάστερα hotels στην πρωτεύουσα της Γηραιάς Αλβιώνας και ιδιαίτερα το «Corinthia London» στο βικτωριανό κτίριο με τους τέσσερις ορόφους spa είναι ασφυκτικά γεμάτα αυτές τις ημέρες. Οι έλληνες ισχυροί του χρήματος μετακινούνται από το private viewing της λονδρέζικης «Frieze» στο Μόντε Κάρλο και στο classic resto «Ramboldi». Στο spot απολάμβαναν το φαγητό τους μέλη των οικογενειών Χανδρή, Χατζηιωάννου, Γουλανδρή και η Ελένη Αμβροσιάδου, ιδιοκτήτρια του «Maltese Falkon», του ωραιότερου ίσως ιστιοφόρου στον πλανήτη. Εκεί όμως που έγινε ο χαμός ήταν στο «Cipriani». Ελληνες και ξένοι χόρευαν συνέχεια συρτάκι. Τα γκαρσόνια του spot, άρτια εκπαιδευμένα στην… κατάσταση συρτάκι dance, πρόσφεραν μαντίλια σε αυτούς που έσερναν τον χορό.
Ελικόπτερα στο… ταπεινό Κυπαρίσσι, στο Κάπρι η Μαράια
H Αθήνα έχει πάντα τη δική της γοητεία. Στενοί φίλοι με προσκαλούν σε σύντομη ελικοπτερούχο «εξόρμηση» σε μία από τις ομορφότερες περιοχές της Πελοποννήσου. Το γραφικό Κυπαρίσσι στους πρόποδες του Πάρνωνα είναι το «κρυφό» ήρεμο καταφύγιο για τους ισχυρούς του χρήματος. Ενα άλλο ελικόπτερο προσγειώθηκε στο Κυπαρίσσι αμέσως μετά από αυτό της φιλικής μου παρέας. Η Εριέττα Λάτση, η συμπαθής μητέρα της Μαριάννας, κατέβηκε από το μεγάλο σιδερένιο πουλί. Την ακολουθούσαν ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος και η σύζυγός του Ηρώ Σαΐα, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης. Η συντροφιά απόλαυσε εδέσματα παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας στο «Cavo Kortia». Στη συγκεκριμένη περιοχή της Λακωνίας αγκυροβόλησε πριν από μερικά 24ωρα το luxury super yacht του αυστραλού billionaire Τζέιμς Πάκερ. Το σκάφος, το οποίο μοιάζει… με πολεμικό πλοίο, κατηφόρισε από τη Μύκονο στην Πελοπόννησο και από εκεί έφθασε στη Νότια Ιταλία. Επιβάτες του η σύντροφός του, διάσημη τραγουδίστρια Μαράια Κάρεϊ με τα παιδιά της, ζευγάρι φίλων και βέβαια μια κουστωδία από νταντάδες και σωματοφύλακες.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ