Την Πέμπτη 06 Οκτωβρίου, η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Έυη Χριστοφιλοπούλου, μιλά στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό, για τον κ. Πολάκη και τις μεθοδεύσεις του αλλά τους δικαστές. {{{ audio1 }}}

Για τον κ. Πολάκη

«Ο υπουργός ή θα συμμορφωθεί με τις αποφάσεις τις Δικαιοσύνης, εγώ το πρώτο πράγμα που είπα και που είπαμε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, είναι ολοφάνερο ότι όσο ο κ. Πολάκης παραμένει υπουργός το πρόβλημα και το θέμα και του ΚΕΕΛΠΝΟ και όλα τα άλλα, έχει πια αποκλειστικά πολιτική ευθύνη ο πρωθυπουργός, που τον κρατάει στη θέση αυτή, γιατί έχει προκαλέσει με πάρα πολλούς τρόπους ο κ. Πολάκης. Ότι πιο παλιά μεθόδευση χρησιμοποιεί ο κ. Πολάκης και παρανομεί ο κ. Πολάκης».

Για τους Δικαστές

«Οι δικαστές εφαρμόζουν το νόμο σε αυτό έχουν ταχθεί, θα πρέπει να είναι αυτόνομοι, να διατηρήσουμε το κύρος, να κάνουμε κάθε τι θεσμικό και πρέπον για να διατηρηθεί αυτή η θεσμική αυτονομία της Δικαιοσύνης, αλλά από την άλλη πλευρά κρίνονται και θα πρέπει να θυμηθούν, ότι οι δικαστές δεν είναι μηχανές της Coca-Cola, που βάζεις το κέρμα και βγάζουν Coca-Cola, πορτοκαλάδα, ότι θέλει ο καθένας, ότι θέλει η κοινή γνώμη. Οι δικαστές είναι αυτό ακριβώς που λεει η λέξη: δικάζουν, με βάση κανόνες δικαίου, όχι μόνο αυτό αλλά θα βλέπουν και lobby διάφορα των επιδίκων και των διαδίκων, αναλόγως τη φάση της δίκης;»