Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαδηλωτών ενάντια στους πλειστηριασμούς ακινήτων.
Αστυνομικοί απέκλεισαν την είσοδο του δικαστικού μεγάρου, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση μερίδας διαδηλωτών, πυροδοτώντας ένταση. Ένας εξ αυτών φέρεται ότι πέταξε μπουκάλι με νερό εναντίον αστυνομικού και ακολούθησε η προσαγωγή του.
Την ίδια ώρα, άλλοι διαδηλωτές, που κατάφεραν νωρίτερα να εισέλθουν στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου -όπου επρόκειτο να διεξαχθούν οι πλειστηριασμοί- φωνάζοντας συνθήματα, απέτρεψαν την έναρξη της διαδικασίας, η οποία τελικώς ματαιώθηκε.
Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς το γειτονικό ΑΤ Πλατείας Δημοκρατίας, όπου -στο μεταξύ- οδηγήθηκε ο προσαχθείς, αξιώνοντας να αφεθεί ελεύθερος. Η διαμαρτυρία μπροστά στο αστυνομικό τμήμα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ένταση και στα ειρηνοδικεία Αθηνών, Περιστερίου και Ιλίου
Ένταση, όμως, σημειώθηκε νωρίτερα και στα ειρηνοδικεία Αθηνών (στην οδό Λουκάρεως), Περιστερίου και Ιλίου. Στο Περιστέρι ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν 3 πλειστηριασμοί- μιας πρώτης κατοικίας και δύο καταστημάτων. Έξω από το Ειρηνοδικείο είχαν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 25 άτομα που δεν επέτρεψαν την είσοδο των συμβολαιογράφων εντός του κτιρίου και έτσι η διαδικασία αναβλήθηκε.
Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας είχαν προγραμματισθεί να βγουν στο σφυρί τρία διαμερίσματα, και τα τρία είναι πρώτες κατοικίες. Και εκεί συγκεντρώθηκε κόσμος με αποτέλεσμα η διαδικασία να αναβληθεί.
Στο Ίλιον επρόκειτο να βγει στο σφυρί το σπίτι πολίτη, που όπως έλεγε χαρακτηριστικά «δεν έχει να φάει, όχι να πληρώσει το δάνειο».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δημόσιο προβαίνει σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακόμη και για 500 ευρώ/
Σημειώνεται ότι μόνο την περασμένη Τετάρτη, υπήρξαν στα Ειρηνοδικεία Αττικής δεκάδες πλειστηριασμοί και η καθημερινή ροή συνεχίζεται ακάθεκτη. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι περιοχές όπου οι πλειστηριασμοί προχώρησαν δεν ήταν ακριβές, όπως επικοινωνούσε για προφανείς λόγους πολιτικής σκοπιμότητας η κυβέρνηση. Μια ανάγνωση στη σχετική λίστα των πλειστηριασμών εντός Αττικής και Νήσων αποδεικνύει ότι 28 εξ αυτών αφορούσαν το Ειρηνοδικείο Αθηνών, όμως τρεις έγιναν στο «εργατικό» Λαύριο, δύο στη Νέα Ιωνία, τέσσερις στον Μαραθώνα, έξι στο Κορωπί καθώς και σε περιοχές όπως το Ιλιον, η Νίκαια, τα Μέγαρα, το Χαλάνδρι, ο Πειραιάς, οι Σπέτσες.