Ακόμη και τις αγορές ειδών διατροφής, των οινοπνευµατωδών ποτών, καπνού και των καυσίμων περιόρισαν τα νοικοκυριά στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.
Οπως δείχνει η τελευταία έρευνα οικογενειακών προϋπολογισμών μεταξύ των ετών 2014 και 2015, µείωση παρουσιάζουν οι µηνιαίες ποσότητες ειδών διατροφής και οινοπνευµατωδών ποτών και καπνού, που αφορούν σε τσιγάρα (8%), ψάρια (6,5%), τυρί (5,4%), ελαιόλαδο (5,1%), γάλα (2,8%), φρέσκα και συντηρηµένα φρούτα και ξηρούς καρπούς (2,4%) φρέσκα και συντηρηµένα λαχανικά (1,4%), κρέας (1,0%) και ψωµί και προϊόντα αρτοποιίας (0,2%), ενώ αύξηση παρουσιάζουν οι µηνιαίες ποσότητες που αφορούν σε ζυµαρικά (4,9%), γιαούρτι (3,8%), οινοπνευµατώδη ποτά (2,1%) και ρύζι (0,8%).
Αµετάβλητη είναι η µέση µηνιαία ποσότητα των αυγών.