H Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αγόρασε το 15% του ομολόγου που εξέδωσε η θυγατρική της Fourlis, η Housemarkets, συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ, σε μία ακόμη κίνηση ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας.

Η Housemarket, θυγατρική της Fourlis, που έχει το franchise της IKEA στην Ελλάδα, την Βουλγαρία και την Κύπρο, είπε την Τρίτη ότι το νέο ομόλογο, το πρώτο εταιρικό που εισάγεται στο ελληνικό Χρηματιστήριο, υπερκαλύφθηκε 1,25 φορές.«Πρόκειται για ένα ορόσημο στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς. Η EBRD εκφράζει την ικανοποίησή της που μπόρεσε να στηρίξει αυτή την έκδοση, καθώς προσφέρει το απαραίτητο μήνυμα στην αγορά ότι επιστρέφει η εμπιστοσύνη», δήλωσε ο επικεφαλής της EBRD για τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες Frederic Lucenet.

Η Housemarket έχει πει ότι τα έσοδα από το ομόλογο, που θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών από την Πέμπτη, θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης και για νέας επενδύσεις.Η EBRD έχει χρηματοδοτήσει ελληνικές επιχειρήσεις, τράπεζες και έργα υποδομών στην Ελλάδα με πάνω από 600 εκατ. ευρώ από το 2015.