Η πτώση των τιμών των ακινήτων στις ΗΠΑ στοίχισε στον Ντόναλντ Τραμπ περί τα 800 εκατ. δολάρια (σχεδόν το 20% της συνολικής περιουσίας του), σύμφωνα με το ειδικευόμενο στα περιουσιακά των Κροίσων του πλανήτη περιοδικό «Forbes».
Καθώς ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου έχει χτίσει την προσωπική περιουσία του με… τούβλα και λάσπη, η κατακρήμνιση των τιμών των ακινήτων τα τελευταία χρόνια έχει απομειώσει αισθητά την αξία της και την έχει περιορίσει στα 3,7 δισ. δολάρια, αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό στην τελευταία έκδοσή του στην οποία περιλαμβάνει την κατάταξη των 400 πλουσιότερων ανθρώπων που κατοικούν στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, η αιτία της απαξίωσης κατά περίπου 20% της περιουσίας του Τραμπ είναι η πτώση των τιμών των ακινήτων στη Νέα Υόρκη, που είναι και η γενέτειρα του αμερικανού μεγιστάνα και στην οποία άλλωστε βρίσκεται ο διάσημος Πύργος Τραμπ (Trump Tower).
Και άλλα ακίνητα του Τραμπ σε άλλες Πολιτείες των ΗΠΑ έχουν απαξιωθεί αισθητά, προσθέτει το περιοδικό, αναφέροντας τη μεγάλη ιδιοκτησία του Mar-a-Lago στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.
Το «Forbes» υπενθυμίζει ότι, στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του για την αμερικανική προεδρία, ο Ντόναλντ Τραμπ χρηματοδότησε με 7 εκατ. δολάρια την προεκλογική του εκστρατεία (από την τσέπη του), ενώ επίσης δανείστηκε 48 εκατ. δολάρια. Το περιοδικό θεωρεί ότι ο πολυπράγμων επιχειρηματίας έχει χάσει τα χρήματα αυτά.
Στη νεότερη κατάταξη των 400 πλουσιότερων κατοίκων των Ηνωμένων πολιτειών, που δημοσίευσε το «Forbes», ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος με τα 3,7 εκατ. δολάρια έχασε 35 θέσεις και υποχώρησε στην 156η θέση. Πρώτος στη λίστα είναι και τη φορά αυτή ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς. Η περιουσία του μάλιστα αυξήθηκε στα 81 δισ. δολάρια από τα 76 δισ. που ήταν πέρυσι.