Solidarity Now: Ανοίξτε τα σπίτια σας στους πρόσφυγες

Με βασικό μήνυμα «Διώξε το φόβο. Δώσε στέγη» το SolidarityNow ξεκινά πανελλαδικής εμβέλειας εκστρατεία για το Πρόγραμμα Στέγασης και Φιλοξενίας «Home for Hope», με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ενθάρρυνση των πολιτών να «ανοίξουν το σπίτι τους» και να φιλοξενήσουν για λίγο διάστημα πρόσφυγες που στερούνται στέγης.

Με βασικό μήνυμα «Διώξε το Φόβο. Δώσε Στέγη» το SolidarityNow ξεκινά πανελλαδικής εμβέλειας εκστρατεία για το Πρόγραμμα Στέγασης και Φιλοξενίας «Home for Hope», με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ενθάρρυνση των πολιτών να «ανοίξουν το σπίτι τους» και να φιλοξενήσουν για λίγο διάστημα πρόσφυγες που στερούνται στέγης.

Το Home for Hope που υλοποιείται από το SolidarityNow από τον Απρίλιο του 2016, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τη χρηματοδότηση της ΕΕ, αφορά στην υποστήριξη και την προσφορά στέγης σε αιτούντες άσυλο και άτομα που πληρούν τις προϋποθέσεις μετεγκατάστασης σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

To SolidarityNow έχει δημιουργήσει 800 θέσεις προσωρινής φιλοξενίας για πρόσφυγες -600 σε Αθήνα και 200 στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή. Αυτό θα εξασφαλίσει αξιοπρεπή στέγαση για αυτή την ευάλωτη ομάδα πληθυσμού στην Ελλάδα, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Μέχρι σήμερα, και μέσα από το Home for Hope, έχουν φιλοξενηθεί περισσότεροι από 450 πρόσφυγες.

Το SolidarityNow μέσα από την εκστρατεία απευθύνει έκκληση στους πολίτες που διαβιούν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, να επιδείξουν για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη τους προσφέροντας τη φιλοξενία τους σε ανθρώπους που τη χρειάζονται περισσότερο.

«Είναι σπουδαίο, σε μια χρονική συγκυρία που το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα φθίνει και ξεχνιέται -ως μη επείγον- και σε μία εποχή που φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά μας, να αφήσουμε κατά μέρος το φόβο και να κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη μας. Ας δώσουμε σε ανθρώπους που στερούνται ακόμα και τα στοιχειώδη, τουλάχιστον ένα αξιοπρεπές και ασφαλές κατάλυμα», σημειώνει η Σοφία Ιωάννου, Διευθύντρια Επικοινωνίας του SolidarityNow.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.