Ελληνική σειρά
«Το σόι σου»
Alpha, 21.00
Χαμπέοι και Τριαντάφυλλοι επιστρέφουν. Είναι πάλι εδώ για έναν χειμώνα με περισσότερη ένταση και γέλιο. Πώς πέρασαν όμως το καλοκαίρι τους; Πού πήγαν διακοπές; Εκεί που προγραμμάτιζαν; Και η Λυδία γιατί δεν μιλάει στον Σάββα από το πρωί; Αυτά και άλλα τόσα ερωτήματα θα απαντηθούν μέσα από ένα καλοκαιρινό flash back, γεμάτο με σκηνές του σογιού σε θάλασσες, ξενοδοχεία, πισίνες και γραφικά σημεία της Καλαμάτας.


Ξένες ταινίες
«Το ακρωτήρι της βίας»
(Zulu)
Star, 22.00
Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Καρίλ Φερέι, το φιλμ πραγματεύεται τη ζωή του Αλί Σοκχέλα που ως παιδί επέζησε από ένα φρικτό μακελειό. Σήμερα είναι επικεφαλής του κλάδου ανθρωποκτονιών της νοτιοαφρικανικής αστυνομίας. Ολοι τον χαρακτηρίζουν μοναχικό και εργασιομανή. Συνεργάτης του ο Μπράιαν Επκιν, ένας ανεξάρτητος λευκός αξιωματικός, λάτρης των καταχρήσεων, η οικογένεια του οποίου αρχικά συμμετείχε στην επιβολή του απαρτχάιντ. Μαζί έχουν να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα σε έναν τόπο βαθιά στοιχειωμένο από τα φαντάσματα του παρελθόντος. Η εγκληματικότητα επιδεινώνεται από τη δράση συμμοριών και η δουλειά των δύο αστυνομικών γίνεται ακόμη πιο δύσκολη όταν βρίσκουν το βαριά κακοποιημένο πτώμα ενός ανήλικου κοριτσιού. (Γαλλία / Νότια Αφρική, 2013, 98′)

«Ασκήσεις ηρεµίας»
(Anger management)

Mega, 23.00
Ενας από τους πιο πολύπλευρους αμερικανούς ηθοποιούς, ο Τζακ Νίκολσον, και ένας κωμικός που έχει παίξει σε αρκετές σάχλες, o Ανταμ Σάντλερ, συναντώνται στην κωμωδία του Πίτερ Σίγκαλ που «θυμάται» την επιτυχία του «Ανάλυσέ το»: ο Νίκολσον υψώνει τα φρύδια του τόσο ώστε να μας θυμίσει μια διασταύρωση από «Καλύτερα δεν γίνεται» και «Φωλιά του κούκου» έχοντας αναλάβει τη θεραπεία «καταπολέμησης θυμού» του Σάντλερ, που αποδεικνύεται –το μίνιμουμ –επαρκής. (ΗΠΑ, 2003, 103′)

HeliosPlus