Μόνο πανικό και άγνοια της πραγματικότητας δείχνει η προσπάθεια του Μαξίμου να απαξιώσει τις δημοσκοπήσεις, μετά τη δημοσίευση στην ‘Αυγή» την Κυριακή μιας ακόμα έρευνας που κατέγραφε, όπως και όλες οι προηγούμενες ,την κατάρρευση του Σύριζα. Αποκομμένη στο άβατο της Ηρώδου Αττικού η ηγεσία της κυβέρνησης, φαίνεται ότι χάνει και τα τελευταία ίχνη επαφής με την κοινή γνώμη,που εδώ και καιρό τις έχει γυρίσει την πλάτη .

Η δημοσκόπηση της «Αυγής» δεν έλεγε τίποτε παραπάνω από όσα, εδώ και καιρό ,κατέγραφαν όλες οι έρευνες που δημοσιεύονταν στο σύνολο σχεδόν του τύπου και το Μέγαρο Μαξίμου και τα γνωστά παπαγαλάκια του θεωρούσαν κατασκευασμένες .Ίσως αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι για τα φερέφωνα της κυβέρνησης, είναι ότι στο κάδρο της οργής και της απαξίας έχει μπει για τα καλά πλέον και ο κ.Τσίπρας, ενώ παράλληλα όλο και περισσότεροι πολίτες εμφανίζονται υπέρ της διενέργειας πρόωρων εκλογών.

Είναι σαφές σε όσους διατηρούν επαφή με την κοινωνία ,τον κόσμο των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων ,των επιχειρήσεων ότι αυτό που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στον κόσμο είναι η βαθιά απογοήτευση, η πλήρης διάψευση των προσδοκιών από τον κ.Τσίπρα και τα στελέχη του. Και πώς θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, όταν η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός,έχουν διαγράψει από την πολιτική τους όλα όσα είχαν υποσχεθεί και εφαρμόζουν αυτά που κατηγορούσαν ,συκοφαντώντας σε όλους τους τόνους τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Είναι επίσης σαφές ότι όταν οι 8 στους δέκα πολίτες διαμαρτύρονται για την πολιτική της κυβέρνησης και οι 7 στους 10 ψηφοφόροι του Σύριζα κάνουν το ίδιο,ο κ.Τσίπρας και η κυβέρνηση του δεν μπορούν να ελπίζουν ότι με μικροαλλαγές θα υπάρξει αντιστροφή αυτού του κλίματος. Ο κυοφορούμενος ανασχηματισμός ελάχιστα μπορεί να προσφέρει ,με τόσο ραγδαία φθορά.

Δυστυχώς για τον πρωθυπουργό οι ελπίδες που καλλιέργησε με τις αθρόες ,ανεδαφικές υποσχέσεις του,γυρίζουν τώρα μπούμερανγκ. Έχει υποστεί και ο ίδιος και το κόμμα του, την ανεπανόρθωτη φθορά όλων των κυβερνήσεων που διαχειρίστηκαν την κρίση. Σε πολύ μεγαλύτερο και πολύ πιο γρήγορο ρυθμό μάλιστα ,αφού διέψευσε όλες τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει…

ΤΟ ΒΗΜΑ